SNIMALA JE BUJICU SA KROVA KUĆE I DO POSLEDNJEG TRENUTKA ČEKALA POMOĆ: Za Amerikanku u Tenesiju fatalan bio pad u vodu! VIDEO
Foto: Screenshot WKRN

tuga

SNIMALA JE BUJICU SA KROVA KUĆE I DO POSLEDNJEG TRENUTKA ČEKALA POMOĆ: Za Amerikanku u Tenesiju fatalan bio pad u vodu! VIDEO

Planeta -

Žena koju je u kući zarobila poplava u Tenesiju objavila je snimak katastrofe neposredno pre nego što se udavila.

Linda Almond (55) bila je zarobljena u kući sa svojim 37-godišnjim sinom Tomijem, dok je nivo vode stalno rastao oko njih. Kako se situacija pogoršala, ona je uživo emitovala video snimak svog okruženja na Facebooku.

"Trenutno smo poplavljeni u Vaverliju, u Tenesiju. Zaista zastrašujuće", kaže Almondova, pokazujući kako reka poplavnih voda juri pored njenog prozora.

"Mislim da je nešto pogodilo bočnu stranu kuće", može se čuti muški glas, verovatno Tomijev.

Njegova majka tada zvuči sve nervoznije. "O moj Bože, o moj Bože", ponavlja ona više puta.

Majka i sin su se kasnije zbog sigurnosti popeli na krov, rekli su članovi porodice za VKRN, ali se krov srušio i pali su u reku koja ih je odnela. Tomi je kasnije spašen, ali Almondova nije preživela. Njeno telo je pronađeno u nedelju.

U velikim poplavama koje su prošlog vikenda pogodile Tenesi su poginule 22 osobe, a najmanje 10 se vode kao nestale. Uništeno je i oko 120 domova, koji su u nekim slučajevima istrgnuti iz zemlje zbog poplava.

Jedna od tih kuća bila je ona u koju su bili zarobljeni Almondovi.

"Kuća mog brata je podignuta s temelja", rekla je za Vašington Post Viktorija Almond, Tomijeva sestra.

Nakon što su joj majka i brat pali u vodu, objasnila je Viktoria, uhvatili su se za stub komunalne službe radi sigurnosti. Ali nešto kasnije, druga kuća je krenula prema njima. Da ih ne bi udarila, pustili su se.

"Moj brat je pao oko 45 sekundi pod vodom, a kada se vratio, nije mogao da pronađe mamu“, rekla je Viktorija za novine. „Tada su pustili. To je bio poslednji put da je video".

Tomi je na kraju pronašao krov koji je bio dovoljno stabilan da stoji na njemu i tamo je čekao da oluja prestane. Kada je poplava prošla, prošetao je ulicom i uspeo da pozajmi telefon, kojim je zvao sestru.

Prema njeim rečima odmah je shvatila da joj majka nije živa". "Mogla sam da čujem to u njegovom glasu, način na koji je to opisao i njegov ton glasa - već sam znala", rekla je. "Nije potvrđeno, ali već sam znala".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja