SRCE OD STADA OVACA: Australijski farmer na originalan način odao poštu tetki VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

ovčarska umetnost

SRCE OD STADA OVACA: Australijski farmer na originalan način odao poštu tetki VIDEO

Planeta -

Farmer i uzgajivač ovaca u Novom Južnom Velsu koji zbog zatvaranja nije mogao da ode tetki na sahranu, odao joj je potpu na nesvakidašnji način - uz pomoć svojih ovaca "nacrtao" je srce.

Ben Džekson iz Gajre nije mogao da dođe na tetkinu sahranu u Brizbejnu zbog epidemioloških mera koje su na snazi u Australiji. Tetka se dve godine borila sa rakom.

"Nažalost, nije preživela", rekao je Džekson Gardijanu i dodao da zbog zatvaranja granica i korone nije mogao da ode i oprosti se kako dolikuje od tetke.

"To mi je jako teško palo", rekao je on i dodao da je na ideju da napravi srce došao dok je dohranjivao svoje ovce koje su "prilično trudne i potrebno im je ekstra ljubavi i pažnje".

Kaže da je prvih nekoliko pokušaja da naprave srce neslavno propalo. "Prvi put je izgledalo kao emodži za govance. Moja tetka Deb je imala dobar smisao za humor, ali to nije bilo ono što sam hteo da prenesem", rekao je Džekson.

Kada su ovce napravile srce, snimio je dronom video i poslao ga porodici u Brizbejn kako bi ga pustili uz pesmu "Bridge over Troubled Water" Sajmona i Garfankla na tetkinoj sahrani.

Džekson je još prošlog leta počeo da pravi umetnička dela uz pomoć ovaca tako što bi hranom "crtao" oblik koji želi, a ovce su onda dolazile da se hrane.

Iako je napravio nekoliko oblika, srce je samo za tetku Deb. "Ovo je veoma teško vreme i poznajući tetku Deb, ona će biti ponosna tetka ako ovo bar nekome vrati osmeh na lice", rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track