CNN: Talibani bivšeg predsednika Avganistana Hamida Karzaija stavili u kućni pritvor!
Foto: Reuters

drama

CNN: Talibani bivšeg predsednika Avganistana Hamida Karzaija stavili u kućni pritvor!

Planeta -

Talibani su uskolnili obezbeđenje avganistanskom predsedniku Hamidu Karzaiju i Abdulahu Abdulahu, avganistanskom zvaničniku koji vodi Visoki savet za nacionalno pomirenje.

Talibani su u ponedeljak oduzeli oružje Karzaijevim telohraniteljima i oduzeli ima vozila, što je navelo bivšeg predsednika da se preseli kod Abdulaha, rekao je izvor CNN. U sredu su talibani kasnije takođe pretražili Abdulahovu kuću i takođe mu uklonili obezbeđenje i vozila.

Prema izvoru, Karzai i Abdulah su efektivno u kućnom pritvoru u Kabulu bez svojih telohranitelja i u milosti i nemilosti talibana.

Prošle nedelje, portparol talibana rekao je za CNN da ta grupa želi da formira inkluzivnu vladu. Od tada je razgovarao sa bivšim predsednikom Karzaijem i bivšim izvršnim direktorom Abdulahom, koji su obojica ostali u Kabulu kada su talibani zauzeli glavni grad pre više od sedam dana.

Abdulah je ranije rekao da se nada da će talibani formirati inkluzivnu vladu, kaže izvor za CNN. Abdulah je manje optimističan nego pre nedelju dana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track