SLETANJEM AVIONA SA IZBEGLICAMA U UZBEKISTAN OKONČANA NEMAČKA OPERACIJA EVAKUACIJE IZ AVGANISTANA: Ministarka odbrane potvrdila
Foto: Printscreen YouTube/RT

Bekstvo iz kabula

SLETANJEM AVIONA SA IZBEGLICAMA U UZBEKISTAN OKONČANA NEMAČKA OPERACIJA EVAKUACIJE IZ AVGANISTANA: Ministarka odbrane potvrdila

Planeta -

Nemačka je okončala operaciju evakuacije iz Avganistana, objavila je ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer.

Kramp-Karenbauer je rekla da je poslednji avion sa nemačkim vojnicima stigao večeras u Uzbekistan, prenosi Asošiejted pres.

Ona je kazala da je ukrcavanje na poslednje nemačke letove završeno u vreme današnjih bombaških napada ispred aerodroma u Kabulu i da je izvedeno "hitno poletanje".

Nemačka je iz Avganistana evakuisala 5.347 osoba iz 45 država, medju kojima je više od 4.000 Avganistanaca, navela je Kramp-Karenbauer.

Više evropskih zemalja je to već učinilo, dok neke i dalje evakuišu ljude, za šta je krajnji rok 31. avgust do kada američki vojnici, koji obezbedjuju aerodrom, moraju da se povuku iz Avganistana.

Kramp-Karenbauer je rekla da je današnji napad jasno pokazao da produžetak operacije evakuacija iz Kabula nije moguć.

Svetski mediji iznose veoma različite podatke o broju mrtvih i ranjenih u napadu dva bombaša samoubice i naoružanih muškaraca kod aerodroma u Kabulu. Oni se kreću od 13 do 60 mrtvih i od 15 do 120 ranjenih.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track