NJEGOV JEDINI GREH JE BIO ŠTO JE VOLEO PESMU I LJUDE Talibani UBILI Favada Andarabija tradicionalnog avganistanskog pevača! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

krenule likvidacije

NJEGOV JEDINI GREH JE BIO ŠTO JE VOLEO PESMU I LJUDE Talibani UBILI Favada Andarabija tradicionalnog avganistanskog pevača! VIDEO

Planeta -

Bilal Sarvari, avganistanski novinar u egzilu, koji je nedavno pobegao iz kandži talibana objavio je na društvenoj mreži Tviter informaciju da je Favad Andarabij poznati pevač tradicionalnih avganistanskih pesama odveden iz svoje kuće od strane talibana i likvidiran.

Iako svetski mediji to ne spominu, talibani od 12. avgusta nastavljaju doduše, ne otvoreno da likvidiraju sve protivnike. Šok među avganistanskom emigracijom bila je vest, koja je i potvrđena da je pevač Favad Andarabij ubijen u svom selu Kišnabad u okrugu Andarab u provinciji Baghlan.

Kako je napisao Babak Taghvae inače veliki protivnik džihadista da je Favadov jedini zločin bilo pevanje, koje je sa gledišta talibana greh.

Stanovnici seča Kinšabad koji su u kontaktu sa svojim rođacima po svetu ispričali su da su talibani u petak došli do Favadove kuće, izvukli ga i ubili ga. Likivdaciju pevača potvrdio je i njegov sin.

Avganistanci u egzilu koji su poznavali ovog pevača kažu da je on donosio radost narodu i da je pevao o zemlji predaka i njenoj lepoti i da se ona neće podčiniti talibanskoj brutalnosti.

Za razliku od prvog puta kad su došli na vlast i momentalno krenuli u brutalnu primenu šerijatskog prava, talibani su krenuli u tiho sklanjanja svega onoga što predstavlja problem rigidnom obliku islama.

Na društvenim mrežama pojavila se tako vest "Kandaharskog odeljenja za informacije i medije kulture" da svi lokalni mediji u ovom gradu radio i televizija da muzika i programi koji uključuju glas žena ili žene na neki način više neće biti dozvoljeni.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track