JASNA I NEPOSREDNA OPASNOST ELIMINISANA: Vojska preciznim udarom eliminisala automobil pun eksploziva za kabulski aerodrom!
Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Terorizam

JASNA I NEPOSREDNA OPASNOST ELIMINISANA: Vojska preciznim udarom eliminisala automobil pun eksploziva za kabulski aerodrom!

Planeta -

Pentagon je danas saopštio da su SAD napale vozilo natvareno eksplozivom koje je bilo namenjeno da napadne američke trupe na međunarodnom aerodromu Kabul.

Ovu vest potvrdili su i talibani, odnosnoi njihov portparol Zabihulah Mudžahid, koji je ponovio da je udar izvršen na pripadnike Islamske države avganistanski ogranaka.

Portparol Centralne komande koja pokriva zonu Avganistana rekao je da je američka vojska izvela napad u cilju samoodbrane od nesporedne pretnje. Vozilo je nosilo "značajnu količinu eksplozivnog materijala, što je pokrenulo američki napad.

Do napada došlo je nekoliko dana pošto su se dvojica bombaša samoubica razneli na jednoj od ulaznih kapija na kabulski aerodrom, zbog čega je u subotu rano ujutro izveden osvetnički udar kada su bespilotne letelice elinisale visokorangirane funkcionere Islamske države u Avganistanu koji su označeni kao planeri napada.

Inače, u napadu je poginulo 13 marinaca, a njih 15 je ranjeno.

Američka ambasada u Kabulu savetovala je preostale Amerikance u gradu da izbegavaju aerodrom zbog pretnji.

Kurir.rs/RT/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track