BAJDEN I VOJNI VRH ODAO POČAST POGINULIM MARINICIMA Tela avionom dopremljena u SAD! VIDEO
Foto: Printscreen/ Twitter

Tuga u bazi dover

BAJDEN I VOJNI VRH ODAO POČAST POGINULIM MARINICIMA Tela avionom dopremljena u SAD! VIDEO

Planeta -

Tela trinaest poginulih američkih marinaca koji su tragično nastradali na aerodromu Kabul u napadu dvojica bombaša samoubica islamske države -Avganistan dopremljena su danas u Sjedinje Države.

Džozef Bajden, mrtvi vojnici
foto: Printscreen/ Twitter

Počast dok su tela marinaca iznosili iz transportnog aviona odali su predsednik Džo Bajden, zajedno sa suprugom Džil, zatim Sekretar za odbranu Lojd Ostin i Načelnik združenog generalštaba general Mark Mili, kao i ostali vojni funkcioneri.

Sam vrh SAD najpre je ušao u transportni avion C-17 i oprostio se od poginulih marinaca, a zatim stao pored izlazne rampe aviona da bi sa rukom na srcu odali počast marincima koji su tradali dok su čuvali aerodrom Kabul.

1 / 9 Foto: Printscreen/ Twitter

Tela stradalih doprmljena su u vazduhoplovnu bazu Dover.

Podsetimo, dvojica bombaša samoubica koja su oko sebe imala opasani eksploziv, razneli su se u masi Avganistanaca koji su prolazili kroz kapiju aerodroma Kabul na samo pet metara od američkih vojnika. U ovom napadu poginulo je 13, dok je ranjeno 15 vojnika.

SAD su zbog ovog napada iz osvete bespilotnim letelicama MQ-9 likividrali dvojicu lidera Islamske države Avganistan koji su označeni kao planeri ovog napada.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track