VATRENA BUKTINJA PROGUTALA SOLITER U MILANU: Vatrogascima ostalo samo da posmatraju požar VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Ostao samo kostur

VATRENA BUKTINJA PROGUTALA SOLITER U MILANU: Vatrogascima ostalo samo da posmatraju požar VIDEO

Planeta -

Požar koji je u nedelju popodne izbio u 17.39 pretvorio je jedan soliter u ulici Via Antonini na jugu Milana vaterenu buktinju.

Kako javljaju italijanki mediji požar je buknuo na 15 spratu i odande se proširio na celu zgradu u kojo živi oko 70 porodica.

Vatra se munjevito širila velikom brzinom, a vatrogasci uprkos naporu nisu uspeli da ugase požar i zaustave ćiranje plamena koji je gutao sve pred sobom.

Za sad nema informacija da li je bilo žrtava. Inače kako se može videti na snimku ovaj soliter je bio pod nekom rekonstrukcijom jer je vatra gutala ogormnu ceradu sa kojom je bio soliter pokriven.

Kako javljaju italijanski mediji poslednji spratovi su bili pod nekom vrstom rekonstrukcije što dokazuju spoljne skele na soliteru. Vatra je potpuno uništila fasadu zgrade, sačinjenu od ploča koje su, usled eksplozija u stanovima, takođe padale na ulicu.

Zgrada se sastoji od 16 spratova od koji jenekoliko za stambenu upotrebu i visoka je oko 60 metara. Kompleks se sastoji od dva podzemna sprata, u kojima se nalaze garaže, parking mesta, tehničkih prostorija i podruma, nadzemni sprat koji se koristi za neke komercijalne delatnosti, i gornjeg dela gde su izgrađene nekretnine na dva nivoa.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track