OSTRVO U LUIZIJANI POTPUNO RAZORENO NAKON URAGANA IDA: Vetar je raznosio kuće na komade! Ovde se više ne može živeti FOTO, VIDEO
Foto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia/USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

grand ajl

OSTRVO U LUIZIJANI POTPUNO RAZORENO NAKON URAGANA IDA: Vetar je raznosio kuće na komade! Ovde se više ne može živeti FOTO, VIDEO

Planeta -

Razorni uragan Ida prošao je kroz američku saveznu državu Luizijanu, a potresni snimci svedoče o razaranjima koje je ostavio za sobom.

Novinar Foksa Rob Kriger objavio je snimak iz vazduha štete nastale prolaskom uragana Ida preko ostrva Grand Ajl (Grand Isle).

"Ostrvo je razoreno. Neke kuće su potpuno uništene. Uragan je odneo krovove, rušio zidove i razbijao prozore. Gotovo svaka kuća je pretrpela štetu, a na mnogima je šteta ogromna. Na ostrvu u trenutku ništa ne funkcioniše - nema struje, nema vode, nema mobilne mreže. Ulica koja prolazi kroz naselje je neupotrebljiva, prekrivena je peskom i vodom, a na nekim delovima nema ni asfalta", napisao je Kriger.

"Gradonačelnik Dejvid Kamardele pozvao je stanovnike da se za sada ne vraćaju na ostrvo. Gradski većnik Riki Templet kaže da se na ostrvu više ne može živeti", stoji u Krigerovoj objavi.

Kako javlja Foks njuz pozivajući se na izjave lokalne čelnice Sintije Li Šeng, na ostrvu su oštećene doslovno sve kuće, a 40 odsto kuća je potpuno ili gotovo potpuno uništeno.

1 / 10 Foto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

Uz to, celo ostrvo koje se nalazi 178 kilometara južno od Nju Orleansa, prekriveno je peskom u visini od gotovo jednog metra.

"Videli smo kako je vetar raznosio kuće na komade"

Policijski šef na ostrvu, Skuter Resveber, dolazak uragana je dočekao u policijskoj stanici sa svojim kolegama.

"Rekao sam svim svojim ljudima da se sakriju u zgradu, a onda je počeo pakao. Vetar je nosio krovove zgrada. Videli smo kako je vetar doslovno raznosio kuće na komade. To nije prizor koji želimo ponovo da vidimo", rekao je Resveber.

"Preživeo sam niz uragana, od Isaka preko Katrine do Gustava i Ikea, ali sve je to neuporedivo sa Idom. Ovaj je bio najgori. Neverovatno je da niko nije poginuo", rekao je policijski šef.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track