SAUDIJCI PRESRELI BALISTIČKU RAKETU: Delovi projektila sa neba zasuli Daman na obali Persijskog zaliva! Dvoje dece povređeno
Foto: Printscreen Twitter

Napad Hutija

SAUDIJCI PRESRELI BALISTIČKU RAKETU: Delovi projektila sa neba zasuli Daman na obali Persijskog zaliva! Dvoje dece povređeno

Planeta -

Saudijska Arabija presrela je balističku raketu koju su ispalili jemenski Huti pobunjenici a ostaci rakete pali su u kvart blizu Damama i povredili najmanje dvoje dece, javili su danas saudijski mediji.

Snimci koje je objavila državna agencija Saudi pres ejdžensi (SPA) pokazali su staklo i druge delove na zgradi u Damamu u istočnom delu zemlje, blizu sedišta državne naftne kompanije Saudi Aramko. Najmanje 14 kuća u toj oblasti je pretrpelo štete, navela je agencija.

Huti su u napadu lansirali tri drona sa bombama i tri balističke rakete, rekao je portparol vojske brigadni general Turki al-Maliki.

Jemenski Huti pobunjenici nisu odmah priznali da su odgovorni za napad.

Američki konzulat u susednom Dahranu poslao je upozorenje američkim državljanima zbog napada, navodeći da je meta napada oblast oko Dahrana, Damama i Kobara.

Konzulat je poručio Amerikancima da budu oprezni u slučaju novih napada.

Saudijska Arabija godinama podržava svrgnutu jemensku vladu protiv Hutija u Jemenu koje podržava Iran.

Saudijska Arabija predvodi arapsku koaliciju u borbi protiv Hutija od 2015. godine. Rat se zaoštrio poslednjih meseci pošto Huti pokušavaju da zauzmu grad Marib.

Oni su takodje ponovo počeli napade raketama i dronovima na Saudijsku Arabiju. Dron opremljen bombom udario je u utorak u aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji kada je ranjeno osam ljudi a civilni avion je oštećen.

U vazdušnim napadima i kopnenim borbama u Jemenu stradalo je više od 130.000 ljudi, i izazvana je najgora humanitarna kriza na svetu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja