Najnovije vesti

NOVI PODUHVAT FRANCUSKOG SPAJDERMENA: Penje se golim rukama na toranj visok skoro 190 metara u znak protesta FOTO, VIDEO
Foto: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia

penjačka legenda

NOVI PODUHVAT FRANCUSKOG SPAJDERMENA: Penje se golim rukama na toranj visok skoro 190 metara u znak protesta FOTO, VIDEO

Planeta

Alen Rober, poznatiji kao francuski Spajdermen, u dobi od skoro 60 godina počeo je da se penje golim rukama na toranj visok gotovo 190 metara u poslovnoj četvrti La Defens na periferiji Pariza u znak protesta protiv kovid propusnica.

Jedanaesti put u "karijeri", slavni 59-godišnji penjač naumio je da se popne na toranj Total kupol visok 187 metara. "Srednje težak" uspon, kazao je novinarima.

Obično se penje sam, ali sada ga prvi put prate trojica mladih penjača u dobi od 21, 28 i 33 godine, kojima je, kako su kazali, bila "čast" pridružiti se penjačkoj legendi.

0630840861, Alan Rober, Francuski Spajdermen
foto: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia

"Ovo je uspon protiv zdravstvene propusnice, koja sve ljuti. To je zadiranje u temeljne slobode, propusnica je sramota", rekao je Alen Rober pre početka penjanja.

0630842153, Alan Rober, francuski spajdermen
foto: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia

"Ovim odajemo i počast Žan-Polu Belmondu, koji se i sam penjao", dodao je, dan pošto je legendarni francuski glumac umro u dobi od 88 godina.

Alen Rober proslavio se u svetu po penjanju golim rukama, obično bez osiguranja i bez odobrenja, na više od stotinu nebodera i drugih urbanih spomenika.

U martu 2020. popeo se na toranj Agbar u Barseloni protestuujući protiv straha od korona virusa.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja