BOLSONARO PORUČIO NIKAD SIGURNIJI: Samo BOG može da me skine sa vlasti! Okupio reke pristalica i zapretio OVIM institucijama!
Foto: Profimeida / Amauri Nehn/ NurPhoto

navikao da šokira

BOLSONARO PORUČIO NIKAD SIGURNIJI: Samo BOG može da me skine sa vlasti! Okupio reke pristalica i zapretio OVIM institucijama!

Planeta -

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro okupio je na dan nezavisnosti desetine hiljada pristalica na demonstracijama na kojima je optužio Kongers i Vrhovni sud da progone njega i njegove političke saveznike.

On je okupljenim pristalicama u Sao PaRekao je desetinama hiljada svojih pristalica koje su se okupile u gradu Sao Paulu da će ga "samo Bog ukloniti sa vlasti".

Žair Bolsonaro, Brazilija
foto: EPA / Joedson Alves

Sud je nedavno odobrio nekoliko istraga protiv Bolsonara.

Pristalice Bolsonara su na demonstracijama nosile natpise sa pretnjama Vrhovnom sudu i Kongresu, prenosi BBC. Bolsonaro je, kako navodi BBC podizao tenzije uoči Dana nezavisnosti autoritativnim pretnjama koje su posmatrači ocenili kao pokušaje mobilizacije pristalica.

Njegove pristalice okupile su se u desetak brazilskih gradova, ali su se istovremeno održali i protesti protiv njega i to u Braziliji, Rio de Žaneiru i Sao Paulu.

Kurir.rs / BBC, Foto: Profimeida / Amauri Nehn/ NurPhoto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track