OTKRIVENO Ovako je trogodišnji dečak sa autizmom iz Australije preživeo tri dana u šumi
Foto: Printscreen/Youtube/ 7NEWS Australia

pronađen je u ponedeljak

OTKRIVENO Ovako je trogodišnji dečak sa autizmom iz Australije preživeo tri dana u šumi

Planeta -

Australijski detektivi ubeđeni su da se trogodišnji dečak koji je ''nekim čudom'' preživeo u šumi potpuno sam tri dana snašao tako dobro jer ga je autizam ''sprečio da paniči''.

Mali Entoni EJ Džej Elfalak pronađen je kako u džemperu i pelenama sedi u šumskom potoku udaljenom 500 metara od njegove kuće u severnom delu Sidneja u ponedeljak.

Australija, Entoni Elfalak
foto: Printscreen/Youtube/ 7NEWS Australia

Porodica i prijatelji proslavili su njegovo neverovatno spasavanje u dolini lovaca u Novom Južnom Velsu, a kružile su i teorije zavere da je nestanak isceniran, piše Dejli Mejl.

Australija, nestali, Entoni Elfalak
foto: Printscreen/NSW Police, Printscreen/, Printscreen/ Twitter

Korisnici društvenih mreža širom sveta spekulišu da dete nije moglo da preživi samo u šumi bez hrane i vode u šumi gde noću temperatura pada i do dva stepena.

Međutim, policija koja istražuje okolnosti nestanka mališana rekla je da su sve povrede i stanje Ej Džeja kada je pronađen bili u skladu sa tim da je sve vreme bio u šumi.

Detektivi koji rade sa stručnjacima za preživljavanje u šumi kako bi razvili potpunu sliku o nestanku Ej Džeja sugerisali su da mu je njegov autizam zapravo pomogao da održi mirno stanje uma.

Australija, Entoni Elfalak
foto: Printscreen/Youtube/ 7NEWS Australia

-Realnost je da nije znao da je izgubljen ... pa se nije uplašio, nije paničio, rekao je istražitelj.

-Kada se umori on je spavao, bio je blizu vode što je velika stvar da preživi u šumi, dodali su.

Kada je Ej Džej pronađen i kada je ušao u ambulantna kola koja su čekala, bolničari su rekli da je vrlo halapljivo pojeo celu picu i jako brzo popio vodu, što su tipične osobine za nekoga ko nije jeo danima.

-Umirao je od gladi, što je dokaz da je bio u šumi sve vreme, rekao je jedan od bolničara.

Iz dečijeg instituta rečeno je da deca sa autizmom imaju ''slabiji osećaj za opasnost'' od drugih i da uživaju u istraživanju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track