PRIJAVIO NESTANAK ŽENE PRE 39 GODINA A SADA OPTUŽEN ZA NJENO UBISTVO: Leš pronađen u septičkoj jami kod farme na kojoj su živeli
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

u 88. godini završio na sudu

PRIJAVIO NESTANAK ŽENE PRE 39 GODINA A SADA OPTUŽEN ZA NJENO UBISTVO: Leš pronađen u septičkoj jami kod farme na kojoj su živeli

Planeta -

Penzionisani farmer negira da je ubio svoju suprugu čiji je leš pronađen u septičkoj jami, a koja se vodi kao nestala još od 1982. godine.

Dejvid Venbl (88) iz Kempsija, gradića u Engleskoj, pred policijom je negirao umešanost u ubistvo svoje supruge Brende, čiji je nestanak prijavio pre 39 godina. Brenda je imala 48 godina kada je nestala iz svog doma i od tad joj se gubio svaki trag.

Tek 2019. godine radnici su, na farmi u kojoj su supružnici živeli, u septičkoj jami pronašli njene ostatke, a policija je odmah po pronalasku leša otvorila istragu o ubistvu.

Kao glavni osumnjičeni označen je njen suprug koji je optužen u junu ove godine.

"Odluka o podizanju optužbe protiv žrtvinog supruga doneta je nakon pažljivog razmatranja svih raspoloživih dokaza o ovom složenom predmetu. Pomenuti zločin dogodio se između 2. i 5. maja 1982", naveo je glavni istražni sudija, a prenosi Metro.

0616570086, Dejvid Venbl, ubistvo, Engleska
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Dejvid se nedavno pojavio na suđenju gde je pred istražnim sudijom odlučno negirao umešanost u ubistvo supruge.

Njemu je odobrena uslovna kaucija, a suđenje za njeno ubistvo počeće 6. juna sledeće godine.

Ceo slučaj najteže je pao Brendinoj porodici koja godinama nije imala nikakve informacije o njoj.

"Njen nestanak uništio je našu porodicu. Bila je mila, brižna i veoma nam nedostaje", rekli su oni posle Dejvidovog saslušanja.

Oni su dodali da su kao članovi njene porodice zahvalni što je njeno telo konačno pronađeno i što će moći da je sahrane posle toliko godina, kako bi dostojanstveno počivala u miru.

Kurir.rs/Metro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track