Najnovije vesti

BAJDENA U KALIFORNIJI DEMOSTRANTI SAČEKALI SA MOĆNOM PORUKOM: Da ih je poslušao seo bi odmah u avion i vratio se! VIDEO
Foto: Printscreen

jasno

BAJDENA U KALIFORNIJI DEMOSTRANTI SAČEKALI SA MOĆNOM PORUKOM: Da ih je poslušao seo bi odmah u avion i vratio se! VIDEO

Planeta

Predsednik SAD Džo Bajden sreo se sa demonstrantima koji su su mu zamerili način na koji je sproveo povlačenje iz Avganistana i nametanje obaveznih vakcinacija.

Bajden je sleteo u Sakramento u Kaliforniji da bi u kanpanji poodržao guvernera Gevina Njusoma, kome preti opoziv.

"Nadam se da nije toliko daleko da ne vidi moj znak!" rekao je jedan od demonstranata. Njegov znak je glasio: "Biden idi kići", a držao je i zastavu za opoziv Njusoma.

Nekoliko desetina demonstranata bilo je prisutno kada se predsednički avion sleteo na aerodrom Mater u ponedeljak i držao natpise na kojima je pisalo: "Biden je lagao, 13 je poginulo" i mahao zastavama Donalda Trampa.

"Mislim da je ovo veoma zastrašujuće vreme u našoj zemlji i moramo da zaustavimo ovu agendu koja se dešava i to je sa svime - obavezne vakcinacije i naše otvorene granice i ono što se upravo dogodilo u Avganistanu", rekao je jedan od demonstranata.

Druga prisutna, Peti Svonson, rekla je da je ovo prvi protest na kojem je ikada učestvovala, i da je bila motivisana da prisustvuje nakon što je 13. avgusta u Kabulu ubijeno 13 pripadnika američke vojske tokom povlačenja SAD iz Avganistana, prenosi Foks Njuz.

"To je velika greška. Avganistan je bio ogromna greška, i učinio je da je zaista loša", rekao je Svanson. "I rezultat je bio da je 13 ljudi izgubilo živote."

"Dolazi ovde da pokuša da natera Njusoma da ostane na funkciji“, dodala je ona. "Ne bi došao da nije bilo opoziva Njusoma. Je li već bio ovde? Imali smo i drugih tragedija, mnogo požara. Požari traju mesecima, on nikada nije bio ovdje, pa ovo je sve o podršci Njusoma"

Drugi video snimak pokazao je demonstrante kako se nalaze na Bajdenovom putu do Long Bič Siti Koledža, gde su izviždali predsednika uoči održavanja govora za Njusomovu kampanju.

Bajdena su žestoko kritikovali zbog načina na koji se ponašao u Avganistanu, a takođe i nakon što je prošle nedelje najavio opsežan mandat vakcine koji zahteva od zaposlenih u kompanijama sa više od 100 radnika da se vakcinišu protiv koronavirusa ili prođu nedeljna testiranja.

Skup koji su organizovali "Tičers for čojs" takođe je održan u ponedeljak u Njujorku protiv obaveznih vakcinacija, dok su ljubitelji fudbala vikali "Je*i Džoa Bajdena" ovog meseca.

Bajden je u ponedeljak sa Njusomom krenuo u predizbornu kampanju na skupu, samo jedan dan pre opoziva, gde je uporedio republikanskog kandidata za guvernera Larija Eldera sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom.

"Možete zadržati Gevina Njusoma za svog guvernera ili ćete dobiti Donalda Trampa", rekao je Biden. "To nije šala."

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja