VENECUELANSKA MAJKA HRABROST: Posle brodoloma se žrtvovala da sačuva decu, umrla sat vremena pre dolaska spasilaca! VIDEO
Foto: Tvitter/INEA

bravo

VENECUELANSKA MAJKA HRABROST: Posle brodoloma se žrtvovala da sačuva decu, umrla sat vremena pre dolaska spasilaca! VIDEO

Planeta -

Marijeli Čakon umrla je kao heroj. Ova majka zapela je sa svoje dvoje dece na ostacima plovila nakon što su doživeli brodolom u Atlantskom okeanu. Plutali su četiri dana, a kako bi prehranila svoju decu dojenjem, pila je svoj urin.

Preminula je od dehidracije samo tri sata pre nego što su ih pronašli spasioci 112 kilometara daleko od kopna.

Brodolom, Venecuela
foto: Tvitter/INEA

Porodica iz Venezuele je doživela brodolom tokom izleta do ostrva La Tortuga kad im je brod uništio talas. Deca starosti od dve i šest godina preživela su zahvaljujući majci koja se žrtvovala za njih. Umrla je zbog gubitka elektrolita koju je uzrokovala dehidracija jer je tri puna dana bila bez vode. Kako bi zadržala energiju i prehranila decu pila je svoj urin. Kad su ih našli spasioci djeca su se držala za majčino mrtvo telo.

Deca su takođe dehidrirala i pretrpela opekotine od sunca, ali majčino mleko ih je spasilo pa se sada oporavljaju u bolnici.

Brodolom je preživela i dadilja. Ona se se od vrućine skrivala u hladnjaku. Petero ljudi koji su bili na brodu je nestalo, a među njima je i otac dece.

Venzuelanska pomorska služba tvrdi da su šanse za pronalaskom vrlo male, piše Dejli Mejl.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track