NOVA PRAKSA U BELOJ KUĆI? Pomoćnici predsednika SAD vikom sprečavaju Bajdena da odgovori na pitanja novinara! VIDEO
Foto: EPA-EFE/Al Drago

bruka

NOVA PRAKSA U BELOJ KUĆI? Pomoćnici predsednika SAD vikom sprečavaju Bajdena da odgovori na pitanja novinara! VIDEO

Planeta -

Novinari su u Beloj kući suočili su se bizarnim scenarijem dok su pomoćnici predsednika SAD svojom viko prigušili Badenov odgovor na pitanje o stanju na južnoj granici.

Bajden se sastao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom u Beloj kući gde su njih dvojica razgovarali o nizu pitanja. Džonson je odgovorio nekoliko pitanja, ali kada je došao red na Bajdena, pomoćnici Bele kuće odmah su izveli novinare iz Ovalne kancelarije.

Reporter Si-Bi-Esa Ed Okif opisao je kako se situacija razvijala.

"U OVALNOJ KANCELARIJI ... @POTUS Biden i britanski premijer @BorisJohnson sastaju se kako bi razgovarali o pandemiji, trgovini i drugim pitanjima. Johnson je postavio 3 pitanja. Pomoćnici Bele kuće uzvikivali su pokušaje SAD -a da postavljaju pitanja. Pitao sam Bajdena o južnoj granici, ali nismo mogli" ne dešifrujte šta je rekao ", napisao je on.

Opisao je i pokušaj da se Bajdenu postavi pitanje o južnoj granici, ali nije mogao da čuje odgovor zbog vike pomoćnika.

"Dok smo odlazili, pitao sam predsednika za njegovu reakciju na situaciju na južnoj granici. Zbog vike pomoćnika Bele kuće, buke svih koji su odlazili i predsednika koji je nosio masku, nismo mogli da razaberemo njegov odgovor, prenosi Foks Njuz.

Kasnije je dodao da bi kasnije mogli da razaznaju reči "nasilje nije opravdano", ali malo šta drugo u Bajdenovom odgovoru.

Nekoliko drugih novinara iznelo je svoje pritužbe i prozvalo Bijelu kuću zbog njihovog ponašanja.

Novinar Vašington Posta Seung Min Kim opisao je situaciju kao "Nije dobro, ljudi".

"Haotična scena u Ovalnoj kancelariji danas kada je Boris Džonson neočekivano odgovarao na pitanja britanskih novinara, a pomoćnici Bele kuće vikali su na američke izveštače dok smo pokušavali da postavimo Bajdenu pitanja", rekla je novinarka Volstrita Endru Restuća.

Urednica Dejli Mirora Pipa Krirar je dodala "Kolege iz Bele kuće bi mogle biti zainteresovane da saznaju da je britanska štampa mislila da pomoćnici koji viču nisu u redu. Neželjeni nedostatak odgovornosti ..."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track