BAJDENU SMETAJU NEKONTROLISANI DOGAĐAJI? Novinar AP ismejan kada je pokušao da odbrani reakciju predsednika SAD na probleme! VIDEO
Foto: EPA / Ken Cedeno

bruka

BAJDENU SMETAJU NEKONTROLISANI DOGAĐAJI? Novinar AP ismejan kada je pokušao da odbrani reakciju predsednika SAD na probleme! VIDEO

Planeta -

Repoter AP Džonatan Lemajer ismejan je na društvenim mrežama zbog izjave da je niz nedavnih problema predsednika Džoa Bajdena stoje "nekontrolisani događaji".

„Pentagon je priznao pogrešan napad dronom. Treća doza vakcine nije dobila potpuno odobrenje. Francuska je opozvala svog ambasadora. Kazneni naslovi, sve u roku od jednog sata, podcrtali su predsednikovu opasnost od nekontrolisanih događaja koji mogu definisati njegovu vladavinu", napisao je Lemajer, koji je i politički analitičar za Em-Es-En-Bi-Si, na Tviteru.

U petak se sve raspali. Prvo je eksplodirala kriza na američko-meksičkoj granici. Više od 12.000 stranaca preplavilo je prelaz Del Rio duž teksaško-meksičke granice-toliko da se hiljade ljudi naguralo ispod mosta dok su američka carinska i granična služba pokušavali da se nose sa gomilom. Kriza se toliko pogoršala da je Kancelarija za terenske operacije u ulaznoj luci privremeno zatvorila i preusmerila saobraćaj na drugi relaz „kako bi odgovorila na hitne bezbednosne i bezbednosne potrebe koje predstavlja priliv migranata u Del Rio i stupa na snagu odmah . ”

Takođe u petak, francuski predsednik Emanuel Makron naredio je da se opozovu ambasadori zemlje u SAD i Australiji nakon što su dve zemlje potpisale sporazum koji će Australiji obezbediti podmornice na nuklearni pogon. „Na zahtev predsednika Makrona, odlučio sam da odmah opozovem naše ambasadore u Sjedinjenim Državama i Australiji u Pariz radi konsultacija“, rekao je u saopštenju ministar za Evropu i spoljne poslove Jean-Ives Le Drian. "Ova izvanredna odluka odražava izuzetnu ozbiljnost najava koje su 15. septembra dale Australija i Sjedinjene Države", prenosi Dejli Vajer.

Zatim je u šokantnom priznanju u petak Pentagon potvrdio da je napadom bespilotnih letelica u Avganistanu, čiji je cilj bio napad na pripadnike ISIS-K koji su planirali smrtonosni napad na američku vojsku. " „Pentagon je u petak priznao da je napad američke bespilotne letelice u Avganistanu 29. avgusta za koji su zvaničnici rekli da je neophodan kako bi se sprečio napad na američke trupe bila tragična greška u kojoj je poginulo 10 civila, uključujući sedmoro dece, rekao je američki vojni zvaničnik upoznat sa istragom “, prenosi Njujork Tajms.

I u poslednjoj prepreci za Bajdena, turobnog dana, savetodavni komitet Uprave za hranu i lekove (FDA) odbio je u petak preporuku da odobri masovna upotreba vakcine Fajzer. „Glasanje - prvo o buster dozama u Sjedinjenim Državama - bio je udarac strategiji Bajdenove administracije da se većini vakcinisanih odraslih osoba u Sjedinjenim Državama stavi na raspolaganje dodatne injekcije osam meseci nakon što su primili drugu dozu“, objavio je Tajms.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track