ŠVALER Britanski premijer Boris Džonson konačno otkrio koliko zapravo ima dece: Menjam dosta pelena!
Foto: Profimedia / Martyn Wheatley / Parsons Media

NE DRŽI GA MESTO

ŠVALER Britanski premijer Boris Džonson konačno otkrio koliko zapravo ima dece: Menjam dosta pelena!

Planeta -

Političar koji je u trećem braku, a poznat je po raskalašnom ljubavnom životu, posle više godina nagađanja priznao da ima šestoro dece

Ljubav cveta Boris sa trećom suprugom Keri
Ljubav cveta Boris sa trećom suprugom Kerifoto: Rebecca Fulton / AFP / Profimedia

Posle više godina nagađanja i izbegavanja davanja konkretnog odgovora britanski premijer Boris Džons otkrio je koliko zaista ima dece! Kako prenosi Dejli mejl, on je u intervjuu za američke medije uoči sastanka sa Džozefom Bajdenom, predsednikom SAD, priznao da je otac šestoro dece.

Brojne afere

Džonson, koji se trećom suprugom Keri Simonds čeka drugo dete, retko govorio o svom vrlo živopisnom privatnom životu.

Za NBC je rekao da ima šestoro dece iz tri veze, iako je bilo spekulacija da možda ima i sedmo dete. Džonson i Keri imaju sina Vilfreda, a još četiri sina ima sa drugom suprugom Marinom Viler, s kojom je bio u braku od 1993. do 2020.

Ćerku je dobio 2009. sa novinarkom i likovnom kritičarkom Helen Makintajer, s kojom je imao aferu dok je bio u braku s Vilerovom.

Protiv Džonsona je 2013. vođen postupak za utvrđivanje očinstva, ali epilog tog slučaja zbog zaštite prava privatnosti nije poznat.

- Jeste, istina je da imam šestoro dece, rekao je Džonson i potom odgovorio na pitanje kako usklađuje očinske obaveze i posao: Fantastično je biti otac malom detetu. Ima mnogo posla, ali ja to volim. Apsolutno volim. Menjam dosta pelena.

Da li ste znali?

- Boris Džonson je najstarije dete Stenlija Džonsona, bivšeg poslanika u Evropskom parlamentu, i slikarke Šarlote Džonson

- Pradeda premijera je Ali Kemal, turski novinar, pesnik i diplomata, koji je ubijen u ratu za nezavisnost Turske

- Završio je Iton, a radio je i kao dopisnik iz Brisela i kolumnista za Dejli telegraf

- U dva navrata je bio gradonačelnik Londona i ostaće upamćen po uvođenju zabrane pića u javnom prevozu

- Bio je veliki zagovornik bregzita i obavljao je funkciju ministra diplomatije u vladi premijerke Tereze Mej

Britanski premijer je u trećem braku, a prethodna dva braka su okončana razvodom jer je on varao svoje supruge.

Džonson se prvi put oženio 1987. Alegra Mostin-Oven mu je bila ljubav sa Oksforda. Razveli su se 1993. jer ju je prevario sa Vilerovom. Potom je usledila četvorogodišnja afera sa novinarkom Petronelom Vajat, koja je priznala da je imala dva pobačaja dok je bila u vezi sa Džonsonom.

Već 2005. je dobio dete sa Helen Makintajer, ali se pomirio sa tadašnjom suprugom. Vilerovar i Džonson su 2019. objavili da se razvode nakon što je otkrivena njegova afera sa sadašnjom suprugom Keri. Marina Vilerova je izbacila Džonsona iz kuće 2018. kada je otkrila da je vara sa Keri, koja je 24 godina mlađa od njega.

Deca besna

- On je sebičan gad, rekla je Borisova ćerka Lara za oca.

Džonson je veridbu sa Keri objavio samo 11 dana nakon službenog razvoda od Vilerove, koja je uspešan advokat i na ime razvoda će od njega dobiti četiri miliona funti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track