NA KOKAIN I JAVNE KUĆE SPISKAO MILIONE: Od đubretara sa nanogicom do bahatog MILIONERA, Majkl je jedva preživeo a sad je rudar!
Foto: Profimedia

bogatstvo sa lutrije

NA KOKAIN I JAVNE KUĆE SPISKAO MILIONE: Od đubretara sa nanogicom do bahatog MILIONERA, Majkl je jedva preživeo a sad je rudar!

Planeta -

Život đubretara Majkija Kerola zauvek se promenio kada je osvojio skoro 10 MILIONA (9.736.131) funti na Nacionalnoj lutriji kada je imao samo 19 godina.

Mladi prestupnik, koji je sa 13 godina bio zatvoren zbog krađe u prodavnici, kaže da je srećka bila najbolja funta koju je ikada potrošio, ali je u roku od deset godina od osvajanja džekpota potrošio sve i bio je mršavi beskućnik i skoro pa mrtav.

Majkl Kerol, 8.2.2006., dobitnik na lutriji
foto: Profimedia / Albanpix

Majki je osvojio britanski Loto džekpot u novembru 2002. godine dok je još uvek nosio elektronsku nanogicu zbog toga što je pijan pravio nered, čak i na dan kada je podigao ček, podižući slavljeničku čašu penušavog pića u čast svog dobitka.

U roku od tri godine nakon velikog dobitka, Majkiju je na bankovnom računu ostalo "samo" milion funti. Prozvan "kralj čavsa" (nešto kao britanski dizelaši), Majki je svoje dobitke potrošio na hedonistički način života, probajući sve od droga, pića i prostitutki.

U jednom trenutku je priznao da ga je samo kokainska zavisnost naterala da "pošmrče" tri kuće i kako bi svakog jutra popio pola flaše votke još pre ustajanja iz kreveta.

Njegovo razuzdano ponašanje dovelo ga je na sud više od 30 puta, a često se pojavljivao u brzim automobilima i sa limenkom piva. Hvalio se da je spavao sa 4.000 žena, ali je takođe pokazao dobrotu dajući četiri miliona funti svojoj porodici i Sandri Eitken, njegovoj tadašnjoj devojci i majci svog deteta.

Majkl Kerol, 8.2.2006., dobitnik na lutriji
foto: Profimedia / Avalon

Ostatak njegovog bogatstva od 5,7 miliona funti potrošeno je na preterivanje u ekstravagantnom načinu života, uključujući lude odmore u Španiji sa prijateljima koji su često posećivali javne kuće kada su bili na kokainu, pisao je Dejli Star prošle godine.

Majki je voleo da nosi upadljiv zlatni nakit, a takođe je postao poznat po tome što je bacao burgere i pileće krokete na prolaznike iz svojih automobila, uključujući kombi Mercedes sa natpisom "Kralj dizelaša".

Alkohol i droga uskoro su postali deo Majkijeve dnevne rutine, često je uzimao tri linije kokaina ujutru i pio dve boce votke dnevno. Njegov bahat način života van norme uskoro je okončao njegov kratki brak sa Sandrom, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće sa njihovom ćerkom kada je osvojio novac.

Majkl Kerol, 8.2.2006., dobitnik na lutriji
foto: Profimedia / Goff Photos

Majkijeva vila u Norfolku bila je poprište brojnih divljih žurki, a travnjak je postao staza za derbije sudaranja automobila. Luksuzna nekretnina ubrzo je propala, a njegove veze sa podzemljem dovele su ga u opasnost od gangstera širom zemlje.

Tri godine nakon što je osvojio džekpot, pao je na poslednjih milion funti, a "prijatelji" i poznanici su počeli da se udaljavaju. Neprijatelji su takođe kružili oko njegovog novca, i jednog jutra pronašao je svojih šest rotvajlera mrtvih, prerezanih grla.

Majki, koji je 2006. godine bio uhapšen zbog grupne tuče, otkrio je da su mu gangsteri poslali slike njegove porodice i zapretili da će "iseckati moju ćerku i celu moju porodicu". Tvrdi da im je platio 130 hiljada funti da bi odustali.

Do 2013. godine, Majki je bio mršav, beskućnik i bez posla. Preselio se iz Norfolka u Morej u Škotskoj i živo u oronulom jeftinom hotelu. Takođe je bio beskućnik tri meseca, dok nije našao posao u fabrici keksa, a zatim u klanici.

Majkl Kerol, 8.2.2006., dobitnik na lutriji
foto: Profimedia / Goff Photos

Kada se klanica zatvorila, našao je posao od 10 funti na sat kao rudar uglja, radeći sedam dana u nedelji. Majki kaže da ne žali što je proćerdao svoje bogatstvo i priznaje da bi do sada verovatno već bio mrtav da novac nije nestao.

"Ja sam dobitnik lutrije. Imam dosta žena pa mi ne smeta. Srećan sam. Ne moram više da gledam preko ramena, niko me neće udariti po potiljku i opljačkati. Ovo je najboljih 10 godina života kojih sam mogao da imam za jednu funtu", rekao je Majki prošle godine i dodaje da ne bi postupio na isti način da mu je ove pameti.

Kurir.rs / Mondo.me/ Daily star, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track