Nisam mučio magarca, ne dam ga ni za konja!
Foto: Print Screen

Nisam mučio magarca, ne dam ga ni za konja!

Planeta -
Nisam mučio magarca, kako su preneli mediji, kako iz Crne Gore, tako i šire. Samo sam pokušavao da ga sklonim sa puta kako ne bi ometao saobraćaj“, rekao je Vladislav Savović

PODGORICA - Vodislav Savović (68), penzioner iz Dalja kod Danilovgrada, protiv koga je policija pre dva dana podnela krivičnu prijavu zbog ubijanja i mučenja životinja tvrdi da nije kriv.

"Nisam lud da mučim životinju. Prvo, ta životinja je moja i dobro je pazim. Platio sam ga 200 evra i nisam lud da upropaštavam svoju muku, ne bih ga dao ni za konja. Ne pada mi na pamet da ga bilo kako mučim jer mi svakodnevno pomaže u poslu sa drvima. Otac sam četvoro dece, pošteno radim i nikad nisam imao prioblema sa zakonom. Sve ovo je namešteno, ili je u pitanju veliki nesporazum“, tvrdi Savović.

"Nisam mučio magarca, kako su preneli mediji, kako iz Crne Gore, tako i šire. Samo sam pokušavao da ga sklonim sa puta kako ne bi ometao saobraćaj“, rekao je Savović Danu.

Podsećamo pre dva dana na Jutjubu je postavljen snimak pod nazivom „Mučitelj sa Mareze“ u kome se vidi kako kamion danilovgradskih registarskih oznaka, vuče zavezanog magarca u podgorčkom naselju Mareza.Ubrzo nakon objavljivanja tog snimka, koji možete videti i na Kuriru, ovaj nehumani gest su u velikom broju komentara kritikovali i osuđivali posetioci portala. Uprava policije je 21. avgusta protiv Savovića podnela krivičnu prijavu protiv ubijanja i mučenja životinja.On kaže da je tog dana na Marezi čekao sinove kako bi se zajedno vratili kući ,te da mu je jedan poznanik kazao da magarca skloni na proširenje jer ometa saobraćaj, što je pokušao i da uradi.

"Pogledah u retrovizor, vidim neće da krene. E, rekoh vala hoćeš neće ti biti ništa za dva metra. Tada je naišao ovaj što je snimio i ispalo je kako sam ga vukao po cesti. A magarcu ništa nije bilo, nije mučen jer sam ga peške odveo kući. Ko ne veruje neka dođe da vidi je li mu šta bilo“, rekao je Savović. On je u policiji dao izjavu nakon čega je otišao kući. Udruženje za zaštitu životinja pozvalo je nadležne da Savoviću oduzmu magarca i da ga daju njima na čuvanje. Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja je predviđena novčana kazna u visini od 20 do 200 najnižih cena rada za prisiljavanje životinja na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, povredu ili strah, odnosno navikavanje životinje na neprirodne i samouništavajuće oblike ponašanja.

http://www.youtube.com/watch?v=PIhvcZUBDEA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track