Najnovije vesti

RUSIJA IMA NAJVEĆI BROJ PREMINULIH OD KORONE U JEDNOM DANU Virus kosi, a više od polovine stanovništva odbija VAKCINACIJU!
Foto: EPA

Pandemija

RUSIJA IMA NAJVEĆI BROJ PREMINULIH OD KORONE U JEDNOM DANU Virus kosi, a više od polovine stanovništva odbija VAKCINACIJU!

Planeta

U Rusiji su u protekla 24 časa potvrdili 895 smrtnih žrtava povezanih sa koronavirusom, pa je tako ukupan broj mrtvih narastao na 211.696, što najveći broj u Evropi, dok u svetu ova zemlja zauzima peto mesto. Ako se upotrebi šire određenje smrti zarad korone, ta brojka po podacima "Rosstsat je krajem avgusta prešlo 350.000.

Ruske vlasti su poslednjih dana meta kritike da su podcenjivali ozbiljnost novog talasa pandemije COVID-19. Uprkos porastu broja zaraženih i smrtnih žrtava, vlasti nisu uvele ozbiljna ograničenja za sprečavanje širenja virusa.

Veoma uznemiruje stanje u Moskvi, gde broj hospitalizacija zbog novog koronavirusa naglo raste, upozoravaju vlasti.

Iako je vakcina u Rusiji besplatna i na raspolaganju građanima od decembra 2020. vlastima nije uspelo da ubedi većinu stanovništva da se vakciniše. Istraživanje su pokazala da više od polovine stanoviništa ne planira da se vkacniniše. Do sada je sa svim dozama vakcine, cepljeno 29 odsto Rusa.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track