OD STOPALA DO RAMENA U OPEKOTINAMA: Devojka u kritičnom stanju! Uskočila u termalni izvor u Jeloustounu kako bi spasila svog psa
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

otac uspeo da je izvuče

OD STOPALA DO RAMENA U OPEKOTINAMA: Devojka u kritičnom stanju! Uskočila u termalni izvor u Jeloustounu kako bi spasila svog psa

Planeta -

Devojka koja je zadobila ozbiljne opekotine nakon što je skočila u termalni izvor u Nacionalnom parku Jeloustoun kako bi spasila svog psa, sada se nalazi u kritičnom stanju.

Dvadesetogodišnjakinja, čiji identitet još nije poznat, u ponedeljak je skočila u izvor sa temperaturom vode oko 90 stepeni Celzijusovih i prevezena je u bolnicu. Kako je rečeno iz službe parka, zadobila je opekotine "od stopala do ramena".

Pas je uginuo

Njen pas je iskočio iz automobila i zaleteo se u izvor. Devojka je skočila u vrelo za njim, a iz njega je uspeo da je izvuče njen otac.

Pas je takođe izvučen iz termalnog izvora, ali je kasnije uginuo, piše NBC Njuz.

U septembru je 19-godišnjakinja zaposlena u parku zadobila opekotine drugog i trećeg stepena na 5 odsto tela kod gejzira Old Faithful (Old fejtful).

Prema slupodacima službe parka, u Jeloustounu ima oko 10.000 hidrotermalnih izvora, od kojih su više od 500 gejziri. Do sada je u tom nacionalnom parku umrlo više od 20 ljudi nakon ulaska ili pada u termalne izvore.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track