U SNAŽNOM ZEMLJOTRESU U TOKIJU POVREĐENO NAJMANJE 17 LJUDI: Na nuklearkama nema anomalija ali su mnogi ostali bez struje!
Foto: EPA / JIJI PRESS

žestoko je treslo

U SNAŽNOM ZEMLJOTRESU U TOKIJU POVREĐENO NAJMANJE 17 LJUDI: Na nuklearkama nema anomalija ali su mnogi ostali bez struje!

Planeta -

U snažnom zemljotresu magnitude 6,1 koji je danas pogodio Tokio, povređeno je najmanje 17 ljudi, zaustavljeni su vozovi i podzemna želenica.

Zvaničnici su naveli da nije načinjena veća materijalna šteta i da nema opasnosti od cunamija.

Američki geološki institut USGS je procenio da je zemljotres bio magnitude 5,9, prenosi agencija Frans pres.

Japanska meteorološka agencija saopštila je da je epicentar potresa bio u prefekturi Čiba, istočno od Tokija na dubini od 80 kilometara. Potres se dogodio u 22.41 po lokalnom vremenu (15.41 po srednjeevropskom vremenu).

Tokio, Japan, zemljotres
foto: EPA / JIJI PRESS

Potres se osetio u velikom delu istoka Japana, tresao je zgrade i aktivirao znakove uzbune na telefonima stanovnika, da ih upozore da se sklone.

Privremeno je prekinut saobraćaj super ekspres vozova "Šinkansen" koji idu u Tokio, javila je javna televizija NHK.

Državni zvaničnik Hirokazu Macuno rekao je da nisu primećene nikakve anomalije u nuklearnim postrojenjima u toj oblasti.

Rekao je da je ukupno 17 ljudi povređeno, od kojih jedan teže.

Tokijska elektro kompanija saopštila je da je oko 250 domačinstava u centru Tokija privremeno ostalo bez struje, prenosi AP.

Vatrogasni zvaničnici javii su da su podzemne vodovodne cevi oštećene na desetinama lokacija u Tokiju, a u jednom kvartu voda je izbijala iz zemlje.

Novi premijer Fumio Kišida objavio je poruku preko tvitera u kojoj poziva ljude da proveravaju najnovije informacije i "preduzmu akcije da zaštite svoje živote". On je rekao da je to najsnažniji zemljotres u Tokiju od marta 2011.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / JIJI PRESS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track