HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Zeman odvezen kolima hitne pomoći nakon sastanka sa Babišem! VIDEO
Foto: EPA / Koča Sulejmanović

češki predsednik

HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Zeman odvezen kolima hitne pomoći nakon sastanka sa Babišem! VIDEO

Planeta -

Češki predsednik Miloš Zeman odvezen je hitno u bolnicu u Pragu.

Zeman je kolima hitne pomoći odvezen u Centralnu vojnu bolnicu odmah nakon sastanka o formiranju nove vlade sa premijerom Andrejem Babišem.

Posle skoro nedelju dana tvrdnji da je samo iscrpljen, Predsednička kancelarija priznala je da je Zeman zaista bolestan.

"Mogu da potvrdim da je predsednik Miloš Zeman smešten u Centralnu vojnu bolnicu u Pragu, kratko će vam informacije dati njegov lekar Miroslav Zavoral u 14 časova", kazala je Češkom radiju portparol bolnice Jitka Zinke.

Zeman prvi put nije bio u stanju da glasa na biralištu u Pragu.

Oboleli češki predsednik otkazao je TV intervju planiran uživo za danas, nakon dvodnevnih izbora koji su se održali u petak i subotu, a pod znakom pitanja bio je i sastanak sa premijerom koji bi započeo konsultacije o novoj vladi, saopštila je njegova kancelarija u petak.

Zemanov portparol saopštio je danas da je šef države konačno prihvatio preporuku svog lekara da bude smešten u bolnicu, kako je doktor Zavoral pokušavao da ga ubedi već dva puta ove nedelje, a Zeman je to odbijao.

U septembru, Zeman je proveo osam dana u bolnici, oporavljajući se od, kako je rekao, dehidracije i blage iscrpljenosti.

Kasnije je iz njegovog kabineta saopšteno da je Zeman (77) prošao potrebne zdravstvene preglede i analize na kojima nije otkriven nikakav problem niti bolest, koji bi mogli da ugroze njegov život, prenosi AP.

Iz sličnih razloga, on je 2019. godine proveo četiri dana u istoj bolnici.

Ovaj 77-godišnjak, koji je na čelu države od 2013. godine, počeo je da koristi invalidska kolica ranije ove godine zbog bolova u nogama.

Kurir.rs/RT/Reuters/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track