Najnovije vesti

BAJDEN OPET ESKIVIRAO NOVINARE: Govorio o lancu snabdevanja, i samo otišao! Reakcija reportera je bila očekivana! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

šta reći

BAJDEN OPET ESKIVIRAO NOVINARE: Govorio o lancu snabdevanja, i samo otišao! Reakcija reportera je bila očekivana! VIDEO

Planeta

Predsednik Džo Bajden je odbio da u sredu odgovara na pitanja novinara Bele kuće nakon što je govorio o problemu u nacionalnom lancu snabdevanja, jednostavno napuštajući protosiju nakno svog izlaganja.

„Hvala vam i neka Bog čuva naše trupe“, rekao je vrhovni komandant dok su novinari vikali za njim.

Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki nekoliko sati ranije se nije složila sa konstatacijom da Bajdenova administracija vodi lošu ekonomsku politiku, za visoke cene je okrivila „konkurenciju“.

„Troškovi mesa povezani su sa konkurencijom i malim brojem velikih proizvođača mesa koji imaju dominaciju na tržištu ... Mnoga od ovih pitanja nisu tako jednostavna kao objašnjenje u jednoj rečenici“, dodala je ona.

„Svi razumemo da američki narod ne gleda poređenja troškova i troškova od ove godine do pre dve godine“, dodala je ona.

Broj Amerikanaca koji su dobrovoljno napustili posao poslednjih dana je porastao na rekordno visok nivo, popevši se na 2,9% dok se zemlja bori da se oporavi od pandemije korone i rastuće inflacije.

„Industrije koje su zabeležile najveći pad u broju otvorenih radnih mesta uključuju zdravstvenu zaštitu i socijalnu pomoć (-224.000), usluge smeštaja i ishrane (-178.000) i obrazovanje državnih i lokalnih vlasti (-124.000). Otvorena su radna mesta u saveznoj vladi (+22.000) “, izveštava Foks Njuz.

„Ovo se povećalo za 242.000 na 4,3 miliona. Stopa napuštanja je dostigla rekordnih 2,9%”, dodaje Foks. „Odustali smo od usluga smeštaja i hrane (+157.000), trgovine na veliko (+26.000) i obrazovanja državnih i lokalnih vlasti (+25.000).

Novi podaci dolaze kako nacionalne cene benzina nastavljaju da rastu.

Nacionalna cena za galon (3,78 litara) benzina porasla je u sredu na 3,21 USD, dostigavši novi maksimum 2021. godine, nakon što se stalno povećavala sa 2,18 USD na Dan inauguracije.

Stručnjaci predviđaju da će cena verovatno dostići 3,30 dolara do kraja oktobra.

Kurir.rs/Šon Haniti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track