BAJDEN I DALJE USPEŠNO ESKIVIRA MEDIJE: Novinari uzalud uzvikivali pitanja, reakcija predsednika SAD ispred Bele kuće očekivana!
Foto: Screenshot Tviter

bruka

BAJDEN I DALJE USPEŠNO ESKIVIRA MEDIJE: Novinari uzalud uzvikivali pitanja, reakcija predsednika SAD ispred Bele kuće očekivana!

Planeta -

Predsednik Bajden nastavio je da ignoriše medije, pa je tako pri odlasku iz Bele kuće u petak, ćutke prošao pored grupe novinara koji izvikuju pitanja o ekonomiji.

"Možemo li vas pitati o inflaciji?" viknuo je jedan novinar.

"Koja je vaša poruka Amerikancima zabrinutim zbog poremećaja u lancu snabdevanja?" upitao je drugi.

Bajdenov potez dolazi u trenutku kada se Bela kuća bori da izvede niz negativnih ekonomskih izveštaja o inflaciji, zapošljavanju i lancu snabdevanja.

"Cena mesa povezani su sa konkurencijom i malim brojem velikih proizvođača mesa koji imaju dominaciju na tržištu ... Mnoga od ovih pitanja nisu tako jednostavna kao objašnjenje u jednoj rečenici “, rekla je Džen Psaki, oes sekretarka Bele kuće.

„Svi razumemo da američki narod ne gleda poređenja troškova i troškova od ove godine do pre dve godine“, dodala je ona.

Broj Amerikanaca koji su dobrovoljno napustili posao poslednjih dana je porastao na rekordno visok nivo, popevši se na 2,9% dok se zemlja bori da se oporavi od pandemije korone i sve veće inflacije.

„Industrije u kojima je došlo do najvećeg smanjenja broja radnih mesta uključuju zdravstvenu zaštitu i socijalnu pomoć (-224.000), usluge smeštaja i ishrane (-178.000) i obrazovanje državnih i lokalnih vlasti (-124.000). Otvorena su radna mesta u saveznoj vladi (+22.000) “, izveštava Foks Njuz.

„Ovo se povećalo za 242.000 na 4,3 miliona. Stopa napuštanja je dostigla rekordnih 2,9%”, dodaje Fok. „Prestali su sa pružanjem usluga smeštaja i hrane (+157.000), trgovinom na veliko (+26.000) i obrazovanjem državnih i lokalnih vlasti (+25.000).

Novi podaci dolaze kako nacionalne cene goriva nastavljaju da rastu.

Nacionalna cena za galon benzina (3,75 litara) porasla je u sredu na 3,21 USD, dostigavši novi maksimum 2021. godine, nakon što se stalno povećavala sa 2,18 USD na Dan inauguracije.

Stručnjaci predviđaju da će cena verovatno dostići 3,30 dolara do kraja oktobra.

Kurir.rs/Haniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track