KRAJ POTRAGE: Osumnjičeni za ubistvo komšija, koji je osvojio srca javnosti umro dok ga je policija opkoljavala
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

kina

KRAJ POTRAGE: Osumnjičeni za ubistvo komšija, koji je osvojio srca javnosti umro dok ga je policija opkoljavala

Planeta -

Osumnjičeni za ubistvo U Džinžong, koji je pobrao simpatije kineske javnosti, preminuo je posle više od nedelju dana u bekstvu

U Džinžong se ubio u pećini u blizini priobalnog sela Putian u južnoj provinciji Fudžijan, kako ne bi pao u ruke policiji, saopštili su zvaničnici.

U je bio osumnjičen a je ubio dvoje komšija i povredio još troje ljudi.

Policija je više od nedelju dana tražila ovog 55-godišnjeg seljana iz Putiana. Lokalna vlada je takođe ponudila novčanu nagradu za informaciju o tome gde se nalazi ili dokaz njegove smrti.

Upravo zbog te nagrade, ali i zbog celog slučaja, postoje i oni koji ne veruju da se U ubio i smatraju da je policija imala neke veze sa njegovom smrći, zbog čega traže od vlasti da objave snimke potere.

"Ubio se odmah pošto su ga našli? Nisam siguran da će javnost poverovati u to", napisao je jedan korisnik Veiboa.

Potraga je zaintrigirala milione Kineza, ali ne zato što želeda ga vide uhapšenog. Naprotiv, mnogi se otvoreno nadaju da ga policija nikad neće uhvatiti, piše CNN.

-Ujače, beži. Nadam se da ćeš pronaći sreću do kraja svog života, piše u najčitanijem komentaru na Weibou.

Izrazi saosećanja i podrške vrlo su neobični za navodnog ubicu u Kini, gde se ubistvo kažnjava smrću.

Prema policiji, U je glavni osumnjičeni za napad koji je navodno izvršen 10. oktobra.

U je 2017. srušio svoju staru trošnu kuću, sa nadom da će izgraditi novu. Međutim, komšija mu je više puta blokirao građevinske radove.

Zato je U bio primoran da živi u nehumanim uslovima, dok se njegov komšija bahatio u četvorospratnoj kući. U je sa svojom 89-godišnjom majkom živeo u maloj limenoj kolibi, jer nije imao drugi krov nad glavom.

Poslednja kap koja je prelila čašu, bila je situacija kada je tajfun oduvao limeni krov sa kolibe i odneo ga u komšijino dvorište.

Ko su žrtve?

Među žrtvama su bile četiri generacije jedne porodice koje žive u Uovom komšiluku, pišu kineski mediji.

Jedan lokalni zvaničnik rekao je državnom mediju da su 70-godišnji muškarac i njegova snaja smrtno stradali u napadu. Muškarčeva supruga, 30-godišnji unuk i 10-godišnji praunuk su povređeni.

U nedostatku službenih informacija, kineski mediji i javnost koristili su izveštaje meštana, Uove objave na Weibou (kineska verzija Tvitera) i prethodne medijske izveštaje kako bi sastavili neslužbenu verziju događaja koji su mogli dovesti do ubistva.

Dobio je naklonost javnosti, nakon što se saznalo za njegov težak i nepravedan život, zbog komšija koji su ga sabotirali u izgradnji nove kuće.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track