MEGA PLANTAŽA MARIHUANE PRONAĐENA U ŠPANIJI: Bila veća od par fudbalskih terena, kriminalce otkrila pošiljka na aerodromu VIDEO
Foto: screenshot youtube/EL ESPAÑOL

bruka

MEGA PLANTAŽA MARIHUANE PRONAĐENA U ŠPANIJI: Bila veća od par fudbalskih terena, kriminalce otkrila pošiljka na aerodromu VIDEO

Planeta -

Španska Civilna garda zaplenila 135.000 biljaka marihuane na najvecoj plantaži u Evropi.

Tri osobe su uhapšene, a još šest je pod istragom zbog zločina protiv javnog zdravlja, koji pripada kriminalnoj grupi i protiv prava radnika.

Oni su organizovali uzgoj lažne industrijske konoplje na farmi od 12 hektara u gradu Huerta de Valdecarabano.

Civilna garda intervenisala je 135.000 biljaka marihuane sa farme koja je navodno posvećena makro plantaži legalne konoplje u gradu Huerta de Valdecarabanos u Toledu, što je najveća zapljena napravljena tokom policijske operacije u Evropi. Tri osobe su uhapšene, a protiv šest drugih je protestovano zbog istrage i pritvaranja zbog zločina protiv javnog zdravlja, pripadnosti kriminalnoj grupi i prava radnika.

Civilna garda je 16. septembra izvršila inspekciju jedne plantaže koja je navodno bila namenjena konoplji u industrijske svrhe i koja se nalazi u gradu Huerta de Valdekarabanos, kako bi se proverila njena pravna situacija kako bi se sprečio promet i proizvodnja droga.

U ovoj inspekciji agenti su uzeli uzorak biljaka da provere da li prelazi maksimalni zakonski indeks psihoaktivne komponente ove navodne konoplje. Rezultat je pokazao da su ove biljke zapravo kanabis sativa, koja je genetski modifikovana da bi ih asimilirala sa industrijskom konopljom i imala pravni izgled.

Nastavljajući istragu, 26. septembra je Civilna garda aerodroma Adolfo Suarez Madrid-Barajas intervenisala na uvoz 112 kilograma pupoljaka marihuane, koji su bili deklarisani kao biljke, ne navodeći koju vrstu, a čiji je primalac kompanija odgovorna za plantažu.

Agenti su ponovo izvršili drugu inspekciju 6. oktobra, gde su u celosti zaplenili na 135.000 biljaka marihuane i priveli glavne počinioce događaja. Osim toga, u nekim skladištima u blizini plantaže, čije je odgovorno preduzeće koristilo kao sušara, pronađeno je 30 tona useva sa ostatka plantaže prethodne godine i 3.720 kilograma spremnih za distribuciju.

Farma na kojoj se nalazila ova makroplantaža pokrivala je površinu od 12 hektara, uz stalni nadzor 24 sata dnevno. U blizini su bila dva skladišta raspoređena sa materijalom za pretvaranje u zatvorene usjeve marihuane i sa većim povećanjem proizvodnje, kao i prostor za sušenje sa zatvorenim sistemom sigurnosnih i nadzornih kamera.

Takođe u ovoj poslednjoj inspekciji, agenti su primetili da su zaposleni koji su bili u pomenutoj kultivaciji uglavnom stranci sa neregulisanim boravkom u Španiji, bez ugovora o radu, a kuća koju je obezbedila kompanija nije imala minimalne uslove stanovanja.

Ova operacija je deo operacije Miler i razvili su je Tim za organizovani kriminal i borbu protiv droga (EDOA) Civilne garde Toledo i Fiskalna jedinica Civilne garde aerodroma Adolfo Suarez Madrid-Barajas.

Kurir.rs/spainjournal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track