MASKE OBAVEZNE ZA SVE SEM ZA BAJDENOVE: Snimak iz restorana u Vašingtonu pokazuje nemar predsednika SAD VIDEO
Foto: screenshot Twitter/Benny

bruka

MASKE OBAVEZNE ZA SVE SEM ZA BAJDENOVE: Snimak iz restorana u Vašingtonu pokazuje nemar predsednika SAD VIDEO

Planeta -

Čini se da su predsednik Džo Bajden i prva dama Džil u subotu nisu poštovali obavezu nošenja maski u Vašingtonu, nakon što se pojavio video snimak koji prikazuje par koji bez maske prolazi kroz restoran.

Čini se da video objavljen na Tvitteru prikazuje Bajdenove bez maske kako prolaze kroz italijanski restoran dok ih prate maskirani agenti tajnih službi.

Izveštaj o bazenu Bele kuće potvrdio je da su Boni večerali u restoranu.

Na drugim snimcima objavljenim na Tviteru takođe se vidi kako Bidens napuštaju restoran, takođe bez maski.

Prema veb stranici restorana, svi kupci moraju nositi masku osim za vreme večere.

„Prema uputstvima CDC -a i izvršnoj naredbi gradonačelnice DC -a Mjurijel Bouser, svi pojedinci stariji od 2 godine moraju nositi masku u zatvorenom prostoru, bez obzira na status vakcinacije. Maske se uvek moraju nositi u našim restoranima, osim dok jedete i pijete. Hvala na razumevanju."

Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki umanjila je incident u ponedeljak kada ga je o tome ispitivao Foksov Piter Doči.

„Mislim da mislite na ono na šta mislite da je njihova fotografija kako izlaze iz restorana nakon što su pojeli, sa maskama u ruci, gde ih još nisu obukli.“

„Naravno, ima trenutaka kada svi ne stavljamo maske onoliko brzo koliko bismo trebali, ali mislim da ne bismo trebali izgubiti šumu kroz drveće, jer je naš cilj ovde vakcinisati više ljudi, pobrinite se da škole i kompanije širom zemlje mogu postaviti zahteve kako bi spasili više života i zaštitili ljude, a ne da se previše fokusiraju na trenutke u vremenu koji ne odražavaju sveobuhvatnu politiku “, rekla je Psaki.

Doči je nastavio da insistira zašto su Bajdenovi viđeni kako prolaze kroz restoran bez maski.

Kurir.rs/Dejli Koler

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track