01:07

REBRENDIRANJE VEKA Fejsbuk menja ime? Sve bi trebalo da bude poznato 28. oktobra!

promene

REBRENDIRANJE VEKA Fejsbuk menja ime? Sve bi trebalo da bude poznato 28. oktobra!

Planeta -

Gigant društvenih mreža Fejsbuk planira da sledeće nedelje rebrendira kompaniju pod novim imenom, izvestio je u utorak sajt ''Verge'' pozivajući se na izvor koji ima direktna saznanja.

Očekuje se da će osnivač i direktor Mark Zakerberg to zvanično objaviti naredne nedelje na godišnjoj kompanijinoj konferenciji 28. oktobra.

Kako prenosi britanski Gardijan, to će biti slično poput ''Gugla'' koji je promenio ime krovne kompanije u ''Alfabet'', rebrendiranje će verovatno pozicionirati ''Fejsbuk“ kao krovnu kompaniju sa brojnim aplikacijama u svom sklopu, poput Instagrama, Votsapa, Okulusa...

Gardijan je pokušao da potvrdi ovu informaciju, ali je portparol ''Fejsbuka'' rekao da ta kompanija ''ne komentariše glasine''.

0638036119, Fejsbuk, logo
foto: Thiago Prudencio / Zuma Press / Profimedia

Potencijalno rebrendiranje dolazi u vreme kada se ''Fejsbuk“ nalazi pod velikim pritiskom zbog pojavljivanja uzbunjivačice Frensis Hojgen, koja je američkom Kongresu rekla da je ta kompanija ''stavila astronomski profit ispred interesa ljudi“, da škodi deci i destabilizuje demokratske režime širom sveta.

Kurir.rs/Gardijan/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track