RUSKI MINISTAR ODBRANE OTKRIO Šojgu: Moramo da budemo spremni za odmazdu, sa ovom zemljom pravimo novu VOJNU DOKTRINU! VIDEO
Foto: EPA

direktno

RUSKI MINISTAR ODBRANE OTKRIO Šojgu: Moramo da budemo spremni za odmazdu, sa ovom zemljom pravimo novu VOJNU DOKTRINU! VIDEO

Planeta -

Rusija i Belorusija suočene su sa potrebom preduzimanja odmazde u vezi sa vojnim pretnjama koje dolaze iz zapadnih država, kao i zbog političkog i ekonomskog pritiska na obe zemlje.

Kako je danas rekao ruski ministar Sergej Šojgu, jedna od novih mera je nova Vojna doktrina.

"Pripremljena je nova vojna doktrina Unije, koja se planira usvojiti u bliskoj budućnosti na sledećem sastanku Vrhovnog državnog saveta Unije", rekao je on na zajedničkom odboru ruske i beloruske vojske.

Prema rečima Šojgua, ministarstva odbrane Rusije i Belorusije prešla su na planiranje bilateralne vojne saradnje na osnovu programa strateškog partnerstva razvijenog za petogodišnji period.

Šef ruskog vojnog odeljenja rekao je i da NATO povećava prisustvo na granicama Rusije i Belorusije. Takođe, prema rečima ministra, Sjedinjene Države modernizuju taktičko nuklearno oružje i njegove baze za skladištenje u Evropi.

Kurir.rs/TV Zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track