Najnovije vesti

DOK NATO GOMILA SNAGE BLIZU RUSIJE, MOSKVA OJAČAVA SARADNJU SA MINSKOM: Za ova dva VAŽNA vojna objekta produženi sporazumi!
Foto: Profimedia / Anna Tselikova

odbrambeni savez

DOK NATO GOMILA SNAGE BLIZU RUSIJE, MOSKVA OJAČAVA SARADNJU SA MINSKOM: Za ova dva VAŽNA vojna objekta produženi sporazumi!

Planeta

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izrazio je danas zabrinutost zbog nagomilavanja snaga NATO blizu granica njegove zemlje i pozvao na jače odbrambene veze sa susednom Belorusijom.

On je ukazao na nedavne napore na jačanju vojne saradnje izmedju dva saveznika, uključujući modernizaciju vojne infrastrukture za zajedničku upotrebu.

Nakon sastanka vojnog rukovodstva dve zemlje, Šojgu je rekao da su on i njegov beloruski kolega produžili sporazume o dva ruska vojna objekta u Belorusiji - radar za rano upozorenje u oblasti Brest u blizini Poljske i pomorski komunikacijski centar u Vilejki u blizini Minska. Nije precizirao na koliko su sporazumi produženi.

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog rasporedjivanja NATO snaga u blizini ruske granice, navodeći da je to pretnju po bezbednost.

Rusija i Alijansa takođe se međusobno optužuju za izvođenje destabilizujućih vojnih vežbi u blizini granica.

Šojgu je dannas optužio da su desetine vežbi NATO u blizini ruskih granica iskorišćene za uvežbavanje scenarija vojne konfrontacije sa Rusijom. Posebno je izrazio zabrinutost zbog nagomilavanja trupa NATO -a u Poljskoj i na Baltiku.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Anna Tselikova

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track