PAO NAJVEĆI BAKSUZ MEĐU LOPOVIMA: Lice Egipćanina posle pljačke uživo videle hiljade, on ukapirao posle hapšenja VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

bruka

PAO NAJVEĆI BAKSUZ MEĐU LOPOVIMA: Lice Egipćanina posle pljačke uživo videle hiljade, on ukapirao posle hapšenja VIDEO

Planeta -

Muškarac je uhapšen nakon što je navodno ukrao telefon iz ruku novinara tokom direktnog prenosa u Egiptu.

Mahmud Ragib, reporter informativnog sajta Jum7, snimao je posledice zemljotresa uživo sa ulica Kaira kada je muškarac na motoru projurio pored njega i otro mu mu telefon.

Navodni lopov nesvesno je emitovao svoje lice hiljadama gledalaca dok je bežao sa mesta događaja ležerno pušeći cigaretu.

Više od 20.000 ljudi je u to vreme gledalo prenos uživo, prema podacima Fejsbuka. Mnogi su se pridružili potrazi za muškarcem, jer je kamera telefona ostavljena upaljena, a snimci incidenta široko su kružili društvenim medijima.

Zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su da su koristili "modernu tehnologiju" za identifikaciju osumnjičenog u direktnom prenosu, izvestio je Jum7.

Neidentifikovani muškarac uhapšen je samo nekoliko sati kasnije u svojoj kući i odveden u policijsku stanicu u Kaliubu, gdje je navodno priznao zločin, navodi se na novinskoj stranici.

Video je za nešto više od 24 sata privukao više od 6,2 miliona pregleda i 45.000 komentara.

Prema izveštajima lokalnih medija, incident se dogodio na mostu u četvrtom najvećem egipatskom gradu Šubra Al-Kaima.

Gledaoci su se sprdali naizgled neupućenom lopovu, pri čemu je jedan komentarisao da je "umro od smeha", dok je drugi pitao zašto se čovek trudio da gleda iza sebe dok ga "ceo svet gleda".

U saopštenju egipatskog ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je čovek "bez posla" i da je od tada ukradeni mobilni telefon prodao trgovcu.

Zemljotres jačine 6,0 stepeni po Rihteru pogodio je grčko ostrvo Karpatos u utorak rano i osetio se u obližnjim zemljama, uključujući Egipat, prenio je Rojters.

Kurir.rs/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track