Najnovije vesti

BERLUSKONI OSLOBOĐEN U RUBIGEJT AFERI: Teretili ga da je na BUNGA-BUNGA žurki podmitio muzičara da ne progovori o bahanalijama!
Foto: EPA / ANSA/CLAUDIO PERI

presuda u sijeni

BERLUSKONI OSLOBOĐEN U RUBIGEJT AFERI: Teretili ga da je na BUNGA-BUNGA žurki podmitio muzičara da ne progovori o bahanalijama!

Planeta

Bivši italijanski premijer i biznismen Silvio Berluskoni oslobođen je danas optužbe u aferi podmićivanja jednog muzičara tokom večeri nazvanih "bunga-bunga", saopštio je sud u Sijeni.

To suđenje je deo afere Rubigejt i skandala razvratnih večeri, protiv kojih se vode sudski postupci protiv Berluskonija (85).

Suđenje se odnosilo na podmićivanje jednog muzičara kako ne bi prijavio večeri na koje je Berluskoni dovodio mlade žene u svoju luksuznu vilu kod Milana.

Odbrana je uverila sud da je novac koji je Berluskoni dao muzičaru Danilu Marijaniju zapravo bio honorar, a ne podmićivanje.

U aferi Rubigejt, Berluskoni i još 28 osoba optuženo je za lažna svedočenja i manipulisanje svedocima. Kako je ranije naveo sud, bivši premijer je davao novac raznim ljudima, mladim ženama i muzičarima da ne govore o večerima koje je organizovao.

Berluskoni je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog prostitucije s maloletnicama za vreme organizovanih večeri. Kazna je u žalbenom postupku ukinuta.

Bivši desničarski premijer boravio je nekoliko puta u bolnici poslednjih meseci. Zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja ročišta na ovom suđenju su morala da budu odložena.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / ANSA/CLAUDIO PERI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja