SVE ZBOG LJUBAVI: Japanska princeza se udala za običnog građanina nakon niza skandala, evo čega se sve odrekla
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

srećan kraj

SVE ZBOG LJUBAVI: Japanska princeza se udala za običnog građanina nakon niza skandala, evo čega se sve odrekla

Planeta -

Princeza Mako, nećaka japanskog cara, udala se danas nakon višegodišnjih kontroverzi oko svoje zajednice sa verenikom Keiom Komurom, ali se odrekla i tradicionalnih rituala i značajne finansijske nadoknade.

Japanska televizija je prikazala Mako kako napušta Akasakinu carsku rezidenciju u Tokiju i oprašta se od porodice, klanja se roditeljima i grli sestru. Ranije ovog meseca, carska institucija je pojasnila da ceremonija venčanja, prijemni banket i drugi rituali neće biti održani i da nije odobren paušalni iznos koji se obično daje ženama iz carskog doma koje se udaju za obične ljude, a koji iznosi 1,2 miliona evra.

Nećaka cara Naruhita, koja je ovog vikenda napunila 30 godina, izgubila je svoju kraljevsku titulu kada su ona i Kei Komuro registrovali svoj brak, što je uobičajena situacija za žene iz loze, ali ona je prva u posleratnoj istoriji Japana kojoj je uskraćena odšteta.

Ćerka mlađeg brata cara Naruhita pretrpela je godine kritika i odugovlačenja zbog svog plana za brak sa takođe 30-godišnjim Keiom Komurom, koji je napadnut zbog navoda da je njena majka pozajmila novac od svog bivšeg verenika i odbila da mu ga vrati.

0639877283, Japan, princeza Mako, Kei Komuro, venčanje
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Ova svađa, koja je još uvek nerazjašnjena, izazvala je skandal u Japanu, gde se očekuje besprekorno ponašanje članova carske porodice. Venčanje je tada bilo odloženo, a Kei Komuro se preselio u Sjedinjene Države 2018. kako bi nastavio studije prava.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track