Pogledajte: Terali ministra da pije prljavu vodu

Egipat

Pogledajte: Terali ministra da pije prljavu vodu

Planeta -
Ministra i guvernera besni stanovnici opkolili su u gradskoj bolnici zatvorili ih u sobu i pokušali naterati da popiju flašu prljave vode iz vodovoda

KAIRO – Besni i ogorčeni stanovnici naselja Sansafat na Delti reke Nil u Egiptu, opkolili su u utorak ministra zdravlja Muhameda Mustafu i guvernera pokrajine Ashrafa Hilala zbog zagađenja vode i pokušali da ih nateraju da popiju flašu prljave pred njima.

Naime 53 stanovnika ovog naselja prošle nedelje otrovalo se u naselju Sansafat u delti reke Nila kada su popili prljavu vodu iz gradskog vodovoda, za koju su funkcioneri tvrdili da je čista.

Ministra i guvernera besni stanovnici opkolili su u gradskoj bolnici, gde došli da posete obolele kada su ih opkolili članovi porodica žrtava, zatvorili ih u sobu i pokušali naterati da popiju prljavu vode, zbog čega je došlo do intervencije policije i oslobađanja ministra.

Posle puštanja iz prislinog pritvora ministar Mustafa naredio je zatvaranje svih vodovoda u ovom regionu, koji nemaju državnu licencu, a najnovije informacije govore da je broj obolelih znatno veći.

http://www.youtube.com/watch?v=10xyFyJa5js

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track