SIROMAH U NIGERIJI POKUŠAO SAM SEBE DA PRODA NA AUKCIJI Uhapsila ga islamska policija: To nije u skladu sa zakonom!
Foto: Printscreen/Facebook

tužno

SIROMAH U NIGERIJI POKUŠAO SAM SEBE DA PRODA NA AUKCIJI Uhapsila ga islamska policija: To nije u skladu sa zakonom!

Planeta -

Islamska policija u Nigeriji uhapsila je muškarca koji je pokušao sam sebe da proda na aukciji kako bi se izvukao iz duhova, objavile su lokalne vlasti.

Alij Idris, 26-godišnji krojač, uhapšen je kada su po društvenim mrežama počele da kruže njegove fotografije s natpisom oko vrata da je voljan da se proda na aukciji sa početnom cenom od 20 miliona naira (oko 42.000 evra).

Kano, na severu Nigerije, jedna je od desetak država sa muslimanskom većinom u kojima se primenjuje šerijatski zakon uz državne zakone nasleđene iz britanske kolonijalne vladavine.

"Uhapsili smo ga jer je sebe ponudio na prodaju, što je protivno islamskom zakonu", objasnio je Laval Ibrahim Fage, portparol islamske policije i odbacio opravdanja o siromaštvu i neznanju mladog krojača.

Mladić se prošle sedmice šetao sa natpisom oko vrata pa su ga u gradu snimili prolaznici i fotografije postavili na društvenim mrežama.

Objasnio je novinarima da je odlučio da se proda kako bi se izvukao iz "nepodnošljivog siromaštva", a polovibu novca je hteo da da roditeljima.

Obećao je da će biti "veran sluga" onome ko bi ga kupio. Verska policija nije pokrenula nikakav sudski postupak protiv njega.

Nigerija je prvi svetski proizvođač nafte u Africi, ali je teško pogođena pandemijom koronavirusa i merama zatvaranja koje su uticale na pad svetske cene sirove nafte.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track