Meksička vojska ranila dva službenika ambasade SAD

Meksička vojska ranila dva službenika ambasade SAD

Planeta -
Meksička vojska saopštila je da je na službeni američki džip pucano pošto je zašao u zabranjenu zonu gde armija deluje protiv kriminalaca i narko kartela

MEKSIKO SITI - Meksička vojska saopštila je u petak da su njeni pripadnici otvorili vatru na vozilo američke vlade ranivši dvojicu službenika južno od Meksiko Sitija.

Njih dvojica su se nalazili u blindiranom vozilu američke ambasade kada je na njih zapucano na auto putu prema gradu Kuernavaka, prenosi AP.

Meksička vojska saopštila je da je na službeni američki džip pucano pošto je zašao u zabranjenu zonu gde armija deluje protiv kriminalaca i narko kartela.

"Sarađujemo sa meksičkim vlastima kako bismo ispitali ovaj incident u kojem su nepoznati napadači pucali na službenike naše ambasade u Meksiko Sitiju. Oni su zbrinuti i u stabilnom stanju. Za sada nemamo druge informacije", rekla je portparol Stejt departmenta Viktorija Nuland u Vašingtonu.

Obojica službenika zbrinuta su u bolnici sa prostrelnim ranama. Oni nisu agenti FBI, a ni Američke agencije za borbu proitv droge (DEA), dodao je neimenovani meksički zvaničnik.

Službeni džip Tojota je izrešetan mecima, navodi AP i dodaje da su napadi na diplomatsko osoblje izuzetno retki u Meksiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track