SRUŠIO SE AVION U SIBIRU Letelica u plamenu, 2 MRTVIH!
Foto: Profimedia / Alexander Sayganov

sudbina 5 osoba se još uvek ne zna

SRUŠIO SE AVION U SIBIRU Letelica u plamenu, 2 MRTVIH!

Planeta -

Ruske službe za vanredne situacije reagovale su nakon što je potvrđeno da se teretni avion Antonov An-12 srušio u blizini sibirskog grada Irkutska, a zvaničnici u Moskvi kažu da je u njemu najverovatnije bilo najmanje sedam ljudi.

-U 14.50 po moskovskom vremenu, avion An-12, koji je leteo između Jakutska i Irkutska, nestao je sa radara, rekao je izvor za RIA Novosti.

-Poginule su dve osobe, a sudbina još pet osoba još uvek nije poznata. Navodi se da je avion pripadao beloruskoj avio-kompaniji ''Grodno'' i da je obavljao teretni let, piše RT.

-Prema preliminarnim izveštajima, mesto pada je pronađeno u oblasti sela Pivovariha (u regionu oko Irkutska), nedaleko od aerodroma, rekao je izvor agenciji.

Izvor u ruskom Ministarstvu za vanredne situacije je rekao da su ''vatrogasno-spasilačke jedinice stigle na lice mesta, kao i da se avion zapalio''. Hitne službe rade na gašenju požara.

An-12 je turboelisni avion iz sovjetske ere proizveden između 1957. i 1973. godine, prvenstveno za potrebe oružanih snaga SSSR-a. Od tada njime upravljaju brojne civilne avio-kompanije bivšeg Sovjetskog Saveza, prvenstveno za teretne letove. Godine 2019., An-12 se srušio blizu aerodroma Lavov u zapadnoj Ukrajini, pri čemu je poginulo pet od sedam članova posade.

Incident je poslednji u nizu vazdušnih katastrofa u Sibiru. U julu, radnici hitne pomoći koji istražuju nestanak turboelisnog aviona Antonov An-26 saopštili su da su pronašli tela 22 putnika i šest članova posade nakon što se srušio na liticu na poluostrvu Kamčatka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track