NATERAO PRIJATELJA DA ISKOPA SEBI GROB, PA GA UBIO JER MU JE SILOVAO ĆERKU (6): Rusu produžen pritvor
Foto: Alexander Blinov / Alamy / Alamy / Profimedia

stanovnici uz očajnog oca

NATERAO PRIJATELJA DA ISKOPA SEBI GROB, PA GA UBIO JER MU JE SILOVAO ĆERKU (6): Rusu produžen pritvor

Planeta -

Besnom ocu koji je navodno ubio svog najboljeg prijatelja nakon što je otkrio da je seksualno napao njegovu ćerku (6), produžena je kazna kućnog pritvora.

Vjekoslav (Slava) Matrosov navodno je ubio svog prijatelja Olega Svidrova u šumi u Rusiji nakon što ga je naterao da iskopa sam sebi grob, prenosi Dejli star.

Incident je počeo kada je Matrosov slučajno pronašao video snimke na telefonu Olega Sviridova, gde ju je seksualno zlostavljao dok je ona molila i govorila da želi da ide kući.

Nakon što ga je supruga zatekla u "histeričnom" stanju, otišao je da se suoči sa svojim prijateljem Olegom, dajući mu ultimatum ili da se preda policiji ili da sebi oduzme život.

Ali kasnije iste večeri Matrosov je odveo svog prijatelja u obližnju šumu u Samarskoj oblasti, gde ga je navodno ubio pošto ga je naterao da iskopa sebi grob.

Policija je uhapsila oca devojčice zbog sumnje za ubistvo, ali on negira optužbe, tvrdeći da ga je Oleg napao i pao na nož u borbi.

Njegova supruga je tvrdila da je navodni pedofil pokušao da ga ubode nožem i da mu je njen muž uzvratio.

Nakon otkrića Olegovog tela, došlo je do velike podrške Matrosovu.

Dva meseca nakon istrage, tužioci su tražili od sudije Maksima Volkova u Okružnom sudu u Krasnoglinskom da bivšeg radnika fabrike raketnih motora Matrosova zadrži u kućnom pritvoru, a ne da ga smesti u pritvorski centar kao što je uobičajeno za osumnjičene za ubistvo.

Meštani su pozvali da se suoči sa blažom kaznom ili da ostane bez zatvorske kazne.

U peticiji koju je potpisalo 2.500 ljudi tražilo se da on bude potpuno oslobođen.

Prema izveštajima, meštani sela u Pribrežnom skupili su novac kako bi mu pomogli da se odbrani i podržavaju ga u tome što je spasio njihovu decu tako što ih je oslobodio seksualnog napadača.

Stručnjaci kažu da će se prema ruskom zakonu Matrosov mora da se suoči sa zatvorskom kaznom – do 15 godina – iako je njegova ćerka bila navodna žrtva njegovog najboljeg prijatelja.

Strahuje se da je Sviridov zlostavljao još dvoje dece u selu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track