NAPETO NA BELORUSKO POLJSKOJ GRANICI Stotine migranata pokušavaju da pokidaju žičanu ogradu! Poljaci poslali specijalce VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

IZMEĐU DVE VATRE

NAPETO NA BELORUSKO POLJSKOJ GRANICI Stotine migranata pokušavaju da pokidaju žičanu ogradu! Poljaci poslali specijalce VIDEO

Planeta -

Drama na belorusko-poljskoj granici se ne stišava. Naime, višestotina migranata koji su jutros u koloni stigli do žičane ograde pokušavaju da probiju prlaz i uđu u Poljsku, gde ih čekaju jake snage granične službe, policije i vojske pod punom opremom.

Na društvenim mrežama pojavljuju se snimci gde se vidi velika grupa migranata kao sedi na travi blizu same granice, dok neki se sukobljavaju sa specijalcima.

Poljska je na granicu uputila i jedan vojni helikopter. Granična služba Poljske pokušava da spreči upad migranata.

Podsetimo nekoliko stotina migranata rano jutros u pratnji beloruskih specijalnih jednica OMON i naoružanih civila krenulo je kroz šumu prema poljskoj granici kako bi ilegalno prešli u tu zemlju i dalje do ostalih članica EU.

Snimci velike mase migranata među kojima ima žena i dece osvanuli su na interentu, a situacija na grančnim prelazima Bruzgi-Kuznica postaje kritična.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track