SUD U IZRAELU PRELOMIO Poznato šta će biti sa dečakom (6) koji je preživeo nesreću na žičari FOTO
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

pad žičare u italiji

SUD U IZRAELU PRELOMIO Poznato šta će biti sa dečakom (6) koji je preživeo nesreću na žičari FOTO

Planeta -

Sud u Tel Avivu odlučio je juče da dečak čiji su roditelji poginuli u padu žičare u Italiji mora da bude vraćen svojim rođacima u Italiju, odbijajući zahtev dede 6-godišnjaka da ostane u Izraelu.

Itan Biran je u centru bitke za starateljstvo između rođaka u Italiji i Izraelu otkako su njegovi roditelji, mlađi brat i prabaka i pradeda među 14 poginulih u maju kada je žičara udarila u planinu u severnoj Italiji, podseća Tajms of Izrael.

Njegovi baka i deda po majci u Izraelu i rođaci po ocu u Italiji traže starateljstvo nad njim. Njegova porodica u Izraelu zatražila je od žalbenog suda da zaustavi njegov planirani povratak u Italiju, ali je Prekršajni sud u Tel Avivu odbio zahtev.

0639980117
foto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

-Uz svo razumevanje bola dede i bake maloletnika, ne postoji druga opcija osim da se žalba odbije. Naređujemo da bude vraćen u Italiju u roku od 15 dana, navodi se u presudi, uz napomenu da ga je Biranov deda ilegalno odveo iz Italije.

Porodica još uvek može da se žali na slučaj Vrhovnom sudu.

0637119648, Sahranjena, dečak
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Dečakov deda po majci, Šmulik Peleg, dospeo je na naslovne strane u septembru kada je privatnim avionom odvezao Birana u Izrael protiv želje njegove porodice u Italiji.

Italija je u sredu izdala međunarodnu poternicu za Pelegom, navodeći da je on oteo Birana kada ga je odveo iz kuće njegove tetke i odvezao u Izrael.

Prema pisanju italijanskog dnevnika Korijere dela sera, za Pelegom su raspisane poternice kao i za Gabrijelom Abutubulom Alonom, „izvođačem radova“ koji je navodno vozio vozilo kojim su Peleg i njegov unuk odvezli iz Italije u susednu Švajcarsku, gde su se ukrcali na let za Izrael.

0631730636, Itan Biran, dečak
foto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Peleg je tvrdio da nije redovno leteo iz Italije, jer je želeo da putuje sa detetom da otputuje što je brže moguće.

Deda je ispitan od strane izraelske policije u septembru u vezi sa optužbom za otmicu, pre nego što je uslovno pušten.

U tadašnjem iskazu, Peleg je branio svoju odluku da dovede dete u Izrael, rekavši da je to u njegovom najboljem interesu, i negirajući da je kidnapovao dečaka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track