PRVI SNEG PREKRIO MOSKVU: Očekuje se tri centimetra belog prekrivača, a meteorolozi upozoravaju na smanjenu vidljivost FOTO, VIDEO
Foto: MAXIM SHIPENKOV

zima dolazi

PRVI SNEG PREKRIO MOSKVU: Očekuje se tri centimetra belog prekrivača, a meteorolozi upozoravaju na smanjenu vidljivost FOTO, VIDEO

Planeta -

U ranim jutarnjim časovima na području Moskve pao je sneg, a prve bele pahulje ove jeseni svakako da u ovoj državi predstavljaju uvod u najhladniji period godine.

Kako su javile ruske meteorološke službe, očekuje se da će pasti oko tri centimetra snežnog pokrivača, a jak vetar dovešće i do smanjenja vidljivosti u Moskvi.

Moskva, zima, sneg, padavine
foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Agencija RIA prenosi da je sneg u širem moskovskom okrugu mestimično prelazio i u mećavu, a prema najavama meteoroloških službi snežne padavine trebale bi prestati u popodnevnim časovima.

Moskva, sneg, padavine, zima
foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Prve snežne padavine pogodile su centar Moskve u petak. Vidljivost na putevima je naglo pogoršana i kao rezultat toga i saobraćaj se odvija otežano. Ipak, prvi snežni pokrivač ove jeseni tipičan je za ovo doba godine i ne bi trebalo da traje dugo“ prenosi agencija Interfaks.

Uprkos tome što bi snežne padavine trebalo da prestanu u popodnevnim časovima, ruske meteorološke službe saopštile su kako će i u narednim danima u Moskvi duvati vetar i padati ledena kiša, a prognoze pokazuju kako će u narednim danima temperature ići do minus 7 stepeni.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track