U Splitu pronađeno telo nestale Meksikanke

U Splitu pronađeno telo nestale Meksikanke

Planeta -
Selena Margarit Graciano Macedo nestala je pre četiri dana na brdu Marjan pošto je prethodno tokom popodneva tamo šetala sa bratom od kojeg se u jednom trenutku odvojila

ZAGREB - Zakopano telo mlađe ženske osobe pronađeno je danas u Park-šumi Marjan u Splitu, a najverovatnije je reč o telu misteriozno nestale 31-godišnje državljanke Meksika, objavili su danas hrvatski mediji.

Načelnik sektora kriminalističke policije splitsko-dalmatinske policije Ante Matković rekao je na konferenciji za novinare da predmeti koji su pronađeni nedaleko od mesta pronalaska tela upućuju na ubistvo.

Selena Margarit Graciano Macedo je nestala pre četiri dana na brdu Marjan pošto je prethodno tokom popodneva tamo šetala sa bratom od kojeg se u jednom trenutku odvojila.

Pošto se nije vratila u hostel u Splitu u kojem su bili smešteni, brat ju je prvo sam tražio, a potom je slučaj prijavio vlasniku hostela koji je alarmirao policiju. Splitska policija i Gorska služba spašavanja tri dana su intenzivno tragali za njom.

Policija nije želela da otkriva detalje pronalaska ženskog tela za koje se pretpostavlja da pripada nestaloj Meksikanki, ali su novinarima podelili njenu fotografiju koja je snimljena na Marjanu odmah posle njenog nestanka, te su pozvali da im se jave oni koji su videli devojku na Marjanu ili su je možda fotografisali.

Hrvatski mediji pišu da je nedaleko od mesta na kojem je pronađeno žensko telo prethodnih dana pronađeno nekoliko predmeta, poput šešira, japanki, krvavog noža i fotoaparata nestale Meksikanke.

Na mestu pronalaska tela traje uviđaj, a u toku su i informativni razgovori s više osoba, među kojima je i brat nestale Meksikanke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track