KRALJICA SE VRATILA DUŽNOSTIMA: Nakon otkazanih poseta, bolničkih ispitivanja i problema sa leđima fotografisana u Vindzoru
Foto: Steve Parsons / AFP / Profimedia

sa generalom karterom

KRALJICA SE VRATILA DUŽNOSTIMA: Nakon otkazanih poseta, bolničkih ispitivanja i problema sa leđima fotografisana u Vindzoru

Planeta -

Kraljica Elizabeta je danas viđena kako sama, bez pomoći, stoji u zamku Vindzor, u svom prvom zvaničnom angažmanu od kada je propustila dan sećanja u Senotafu nakon što je uganula leđa, piše Dejli mejl.

Kraljica (95), obučena u zeleno-narandžasto-belu cvetnu haljinu i sa biserima oko vrata, fotografisana je kako pozdravlja i ćaska sa generalom ser Nikom Karterom, šefom Generalštaba britanske vojske.

0643612176, kraljica Elizabeta, Nik Karter
foto: Steve Parsons / AFP / Profimedia

Ovo je bila prva audijencija Njenog Veličanstva od kada je bila domaćin globalnog samita investitora u Vindzoru 19. oktobra.

General Karter je ušao u sobu da bi ga pozdravio jedan od kraljičinih dorgija, pre nego što je prišao kraljici kako bi porazgovarali.

Ona je njegovo predstojeće penzionisanje opisala kao "prilično tužno", na šta je on odgovorio "osam godina, to je mnogo vremena", pre nego što je spomenuo da je njegov jedini prethodnik koji je dugo služio bio lord Mauntbaten, kraljičin rođak.

General je dodao da misli da je "došlo vreme da se krene dalje i urade druge stvari".

Kraljica takođe nije mogla da prisustvuje jučerašnjoj nacionalnoj skupštini Engleske crkve, prvi put u svojoj 69-godišnjoj vladavini.

Princ Edvard, kraljičin najmlađi sin, pročitao je juče govor u ime svoje majke na sinodu Engleske crkve.

Kraljica Elizabeta je prvo otkazala posetu Severnoj Irskoj, u bolnici je bila zbog preventivnih ispitivanja, a zatim se nije pojavila u Glazgovu na konferenciji o globalnim klimatskim promenama. I najzad, prvi put u poslednje dvadeset dve godine nije položila venac na Senotaf u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata i svih potonjih vojnih sukoba.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track