SO PROTIV MLADOG LUKA: Ulični prodavac nudli parodirao fensi šefa i završio u policiji VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

OKRŠAJ KUVARA

SO PROTIV MLADOG LUKA: Ulični prodavac nudli parodirao fensi šefa i završio u policiji VIDEO

Planeta -

Vijetnamska policija pozvala je na saslušanje muškarca koji je parodirao turskog kuvara Nusreta Gokčea, poznatog kao Salt (So) Bi.

Salt Bi je postao zvezda kada je u javnost procurio snimak na kome se vidi kako jednom vijetnamskom zvaničniku servirao zlatom pokriven biftek. Snimak je izazavao bes u javnosti i mnogi su prokomentarisali da je biftek koštao više nego mesečna plata ministra.

Vijetnamska policija redovno poziva na saslušanje ljude koji se usude da kritikuju Komunističku partiju, ili makar deluju kao da kritikuju, prenosi BBC.

Ulični prodavac nudli Bui Tuan Lam postavio je na društenim mrežama snimak na kome se vidi kako ubacuje praziluk u činiju goveđih nudli, imitirajući Gokčea.

Na tom snimku Bui se prozvao "Mladi luk Bae". Šest dana kasnije usledio je poziv policije.

Gočke je ranije ovog meseca ministru bezbednosti, generalu To Lamu u svom preskupom restoranu u Londonu, Nusr-et, servirao biftek "začinjen" zlatom.

Iako na sajtu restorana ne postoje cene, zlatni bifteci se kreću od 1140 do 2015 dolara, bez pića, salate i 15 posto napojnice. Mesečna plata ministra je između 600 i 800 dolara. Prosečan Vijetnamac zarađuje oko 230 dolara mesečno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track