Najnovije vesti

SAKAŠVILI PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU NAKON 7 NEDELJA: Pristao da bude prebačen iz zatvorske u vojnu bolnicu! Ima neurološki problem!
Foto: Profimedia / Special Penitentiary Service of Georgia/TASS

potvrdio advokat

SAKAŠVILI PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU NAKON 7 NEDELJA: Pristao da bude prebačen iz zatvorske u vojnu bolnicu! Ima neurološki problem!

Planeta

Bivši gruzijski predsednik i opozicioni lider Mihail Sakašvili, koji je u zatvoru štrajkuje gladju od početka oktobra, pristao je da prekine gladovanje zbog kojeg je dobio neurološke tegobe, izjavio je danas njegov advokat.

Nika Gvaramia rekao je da je Sakašvili pristao da bude prebačen iz zatvorske u vojnu bolnicu.

Vlasti su posle upornih apela pristale da bivši predsednik bude prebačen u bolju bolnicu zbog bolje nege.

Pristalice Sakašvilija, koje su održale nekoliko protesta, okupile su se danas ispred parlamenta u Tbilisiju gde su osudili njegovo hapšenje i zatražili bolju zdravstvenu negu.

Mihail Sakašvili, Tbilisi, Gruzija, protest
foto: EPA / ZURAB KURTSIKIDZE

Bivšem predsedniku Gruzije je nedavno pozlilo i pao je u nesvest. Lekari su utvrdili da ima Vernikeovu encefalopatiju, akutni neurološki problem uzrokovan nedostatkom vitamina B.

Sakašvili, predsednik Gruzije od 2004. do 2013. godine, koji je još uvek popularan, vratio se u zemlju 1. oktobra posle osmogodišnjeg egzila.

Uhapšen je po povratku na osnovu presude iz 2018. za zloupotrebu polažaja. Sakašvili kojem se sudilo u odsustvu, smatra da je sudjenje politički motivisano.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Special Penitentiary Service of Georgia/TASS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja