A ZA TRAMPA CRNI POJAS DEVETI DAN U TEKVONDU: Bivši američki predsednik dobio najviše odlikovanje BEZ BORBE!
Foto: Prinscreen Facebook

PRIZNANJE

A ZA TRAMPA CRNI POJAS DEVETI DAN U TEKVONDU: Bivši američki predsednik dobio najviše odlikovanje BEZ BORBE!

Planeta -

Bivši šef Bele kuće obećao da će, ukoliko ponovo postane američki predsednik, u Kongres doći obučen u kompletno borilačko odelo

Odmah je obukao kimono i spreman je za borbu Donald Tramp, bivši predsednik SAD sa gostima
Odmah je obukao kimono i spreman je za borbu Donald Tramp, bivši predsednik SAD sa gostimafoto: Printscreen Facebook

Kukivon, koji je poznat i kao Svetski štab za tekvondo i dom Svetske tekvondo akademije, dodelio je Donaldu Trampu, bivšem predsedniku SAD, crni pojas deveti dan, što je ujedno najviše odlikovanje u ovom borilačkom sportu. U pitanju je počasni pojas koji je Donald Tramp dobio bez borbe, a uručio mu ga je Li Dong Seop, predsednik Kukivona.

Čast i zadovoljstvo

Kako prenosi Dejli mejl, on je posetio bivšeg šefa Bele kuće u njegovoj vili Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi. - Saznao sam da je Donald Tramp vrlo zainteresovan za tekvondo - rekao je Li. Veruje se da je u ovom susretu posredovala uticajna zajednica Južnokorejaca u SAD. - Zadovoljstvo mi je i čast da primim ovaj počasni sertifikat. Tekvondo je sjajna borilačka veština za samoodbranu, koja je svima neophodna u ovakvim vremenima - poručio je Tramp.

Bacanje po propisu Vladimir Putin na treningu džuda
Bacanje po propisu Vladimir Putin na treningu džudafoto: Profimedia

Trenira od 12. godine - Putin je majstor u džudu

Ruski predsednik Vladimir Putin jedan je od retkih svetskih lidera koji zapravo ima crni pojas u nekom borilačkom sportu. Putin trenira sambo i džudo od 12. godine. Pobeđivao je na takmičenjima u oba sporta. Osvojio je crni pojas osmi dan u džudu 2012. i postao prvi Rus koji ima tu titulu. Putin trenira i karate. Koautor je knjige o džudu.

On je otišao i korak dalje obećavši da će, u slučaju da pobedi na izborima 2024. godine i ponovo postane predsednik Amerike, u Kongres doći obučen u kompletno tekvondo borilačko odelo. Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, iza Trampa i Li Dong Seopa na zidu se vide fotografije susreta bivšeg šefa Bele kuće sa Kim Džong Unom, liderom Severne Koreje. Njihov sastanak koji je privukao veliku pažnju javnosti održan je u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje u junu 2019. godine.

Dobri odnosi

Očekivalo se da će ovaj susret označiti konačan početak demokratizacije Severne Koreje, ali to se nije dogodilo. Na zidu se takođe može videti i fotografija Trampa s britanskom kraljicom Elizabetom Drugom, snimljena u junu 2019, tokom Trampovog boravka u Londonu. Zanimljivo je da Tramp sada poseduje pojas istog ranga kao i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je crni pojas i zvanje velemajstora dobio tokom posete Južnoj Koreji 2013. Zanimljivo je da Putin ne praktikuje tekvondo, već da je on mnogo više zainteresovan za neke druge borilačke sportove (vidi okvir).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track