ON JE AUTOMOBILOM POKOSIO LJUDE NA BOŽIĆNOJ PARADI U VISKONSINU: Pre tri dana je pušten iz zatvora, evo šta se o njemu zna FOTO
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

PREDGRAĐE MILVOKIJA

ON JE AUTOMOBILOM POKOSIO LJUDE NA BOŽIĆNOJ PARADI U VISKONSINU: Pre tri dana je pušten iz zatvora, evo šta se o njemu zna FOTO

Planeta -

Muškarac koji je automobilom ubio petoro ljudi na Božićnoj paradi u predgrađu Milvokija nije terorista nego kriminalac koji je pokušao da pobegne od policije zbog drugog kaznenog dela, prema prvim informacija do kojih je došao ABC.

Istražitelji su odmah nakon incidenta "iskopali" sve što su mogli o osumnjičenom, ali nisu pronašli nikakvu poveznicu sa teroristima i nekim radikalnim grupama.

0644384996, Viskonsin, Vokiša, božićna parada
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nešto kasnije policija je objavila i identitet osumnjičenog.

Radi se o 39-godišnjem Darelu Bruksu, muzičaru amateru koji je od ranije poznat policiji. On je početkom ovog meseca završio u zatvoru zbog nasilnog ponašanja, ugrožavanja bezbednosti i sukoba sa policijom.

Pušten je iz pritvora pre tri dana nakon što je platio kauciju od 10.000 dolara.

Podsetimo, najmanje pet osoba poginulo je, a 40 ih je povređeno juče kada se automobil zaleteo u mnoštvo na Božićnoj paradi u Vokiši u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

"U ovom trenutku, možemo potvrditi da je pet osoba poginulo a više od 40 je povređeno. Ipak, te brojke bi mogle da se promene kada prikupimo dodatne informacije", objavila je policija na Tviteru.

Šef policije grada Vokiša Den Tompson rekao je da je osoba koja se nalazila za upravljačem vozila uhapšena. Vlasti su objavile da je hitna služba prevezla 12 dece i 11 odraslih u bolnice, a određeni broj povređenih u bolnice su prebacili porodica i prijatelji. Incident se dogodio u Vokiši, gradiću 32 km zapadno od Milvokija.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track